A Huawei második legnagyobb európai ellátó bázisa Biatorbágyon

Czipperer Dia, 2013. december 3. 17:02

A Huawei biatorbágyi logisztikai központját ünnepélyes keretek között megnyitották. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság nagykövete, valamint Zhou Jun, a Huawei Technologies regionális elnöke avatta fel az új magyarországi bázist, amely jelenleg Európában a második legnagyobb.

 

A Huawei már több mint 8 éve van jelen a magyar piacon, és ez a kapcsolat mára be is érett. Zhou Jun úgy nyilatkozott a mai ünnepélyes megnyitón, hogy „Magyarország fontos kapu a Huawei számára”. Mi sem erősíti ezt jobban, mint a mostani ellátó bázis átadása, amely nem csak hazai viszonylatban, de európai szinten is kiemelkedő jelentőséggel bír.

 

 

 

Jelenleg Magyarország 45 régiót lát el a Huawei termékeivel, mely hamarosan az 55-öt is elérheti. Ez a szám pedig csak tovább nőhet, a központ felfuttatása után ez a 70-et is elérheti.

 

Ez munkaerő növekedéssel is jár, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédében kiemelte, 2015-re a foglalkoztatottak számát duplázni, vagyis 3000 főre szeretnék emelni. Azonban már jövőre a mostani 1500-ről, 2000-re emelkedhet a számuk, amihez hozzájárul, a Huawei magyar kormánnyal kötött stratégiai megállapodása is, melynek részeként a vállalat folyamatosan bővíti magyarországi jelenlétét.

 

Orbán Viktor egy magyar közmondás köré építette beszédét: „aki mer, az nyer”. Úgy véli, ebben a beruházásban mindkét fél nyert, hiszen mertek nagyot álmodni és bátrak lenni, amikor ez az együttműködés létrejött. Ám a távolabbi jövőre nézve is vannak tervek. Bár, ehhez még sok munka szükséges, de elmondta, hogy szeretné, hogy hazánk a Huawei egyik innovációs központja legyen, és így is felkerüljön a vállalat térképére. Szerinte ma csak az nem üzletel a kínai vállalatokkal, aki „szándékosan becsukja a szemét”.

 

 

Az ünnepélyes megnyitó: balra Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság nagykövete,  jobbra Zhou Jun, a Huawei Technologies regionális elnöke

 

 

Az új központ számokban

 

Az ünnepélyes megnyitó után – ahol stílszerűen egy Huawei árut bontottak fel a megnyitást szimbólumaként – az új logisztikai központot közelebbről is szemügyre vehettük, amelyet a Huawei a partnerein, a DHL-en és a Westlogon keresztül üzemeltet. A mintegy 1 kilométeres hosszból 700 métert jártunk be. Bár még nem teljesen a Huawei „uralja a területet”, egyre több helyet bérelnek a mintegy 30 ezer négyzetméter alapterületű központban.  Ide telepítik át teljes egészében Üllőn és Budapesten működő szállítási és raktározási tevékenységüket.

 

 

A központ kapacitása 3000 kamion havonta, és a befogadó árukészlet tekintetében is tetemes mennyiséget képes befogadni. Jelenleg 23 ezer köbméter áru található a központban, a maximális befogadóképesség pedig 25 ezer.

 

A központban háromtípusú terméket tárolnak – viszonylag rövid ideig, nagyjából egy hónapig van itt egy-egy áru: mikrohullámú, networking (hálózati) és vezeték nélküli kapcsolatot szolgáló berendezések kapnak helyet a 14 emelEtes polcokon, melyek magassága egyenként 2,5 méter, súlyuk pedig a 800 kilót is elérhetik.

 

 

A központban jelenleg 200-an dolgoznak, melyek közül 25 fehérgalléros, tehát szellemi munkát végző, és 175 kékgalléros, vagyis fizikai munkát végző szak- illetve betanított munkás van, de ez még csak a kezdet.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59