Újabb vállalat választotta a Novellt

A MobileIron a Novell Filr megoldást használja

forrás: Prím Online, 2013. december 5. 16:12

A NetIQ Novell SUSE Novell Filr megoldását választotta  a MobileIron vállalat, amely mobiltelefonos alkalmazások és tartalmak, illetve mobileszközök biztonsági és felügyeleti kihívásaival foglalkozik. A MobileIron a megoldásra alapozva teszi lehetővé, hogy a felhasználók csak az informatikai részleg által engedélyezett mobileszközről érhessék el és oszthassák meg a vállalati fájlokat.

A Novell Filr megoldás segíti ezentúl a MobileIron munkáját. A vállalat célja, hogy egyszerűsítse a mobil fájlhozzáférés és -megosztás kontrollját. A Novell Filr mobil fájlmegosztási megoldás teljes felügyeletet tesz lehetővé az informatikai részleg számára az összes megosztott fájl fölött, miközben a felhasználók számára bárhonnan, bármilyen eszközről biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati tartalmakhoz. Más felhőalapú fájlmegosztási megoldásoktól (mint a Dropbox, a SkyDrive vagy a Google Drive) eltérően a Novell megoldása kifejezetten vállalati felhasználásra készült.

 

 

A Novell Filr jogosultságon alapuló elérést kínál a mobileszközökön a vállalati szervereken található fájlokhoz, a MobileIron AppConnect pedig külön kezeli a felügyelt és a személyes adatokat, így újabb biztonsági szintet tesz elérhetővé az informatikai részleg számára. A MobileIron AppConnect elkülönítési szolgáltatása titkosítja a Novell Filr használatával elért fájlokat, ezért még hatékonyabban óvja azokat az illetéktelen hozzáféréstől.

 

A Novell Filr és a MobileIron AppConnect képességeinek egyesítése lehetővé teszi az IT szakemberek számára, hogy letiltsák a fájlok másolására és áthelyezésére szolgáló vezérlőeszközöket, illetve a dokumentumok megnyitását egyes alkalmazásokban, miközben más programokat hozzáadhatnak a megnyitáshoz engedélyezett alkalmazások listájához.

 

„Egyre több vállalatnál válnak a központi számítástechnika platformjává a mobileszközök, ezért biztosítani kell az alkalmazottak számára a kritikus fontosságú fájlok biztonságos elérését ezeken a készülékeken is. A Novell megbízható gyártónak számít a csoportmunka és a hálózatfelügyelet terén, így nagy öröm számunkra, hogy a Novell Filr hatékony fájlmegosztási képességeivel ötvözhetjük a MobileIron AppConnect alkalmazások biztonsághoz kapcsolódó funkcióit” – mondta Ojas Rege, a MobileIron stratégiáért felelős alelnöke.

 

A MobileIron AppConnect integráción túl további újdonságokat is tartalmaz a Novell Filr legfrissebb kiadása, amely nemrégiben jelent meg. A Novell Filr 1.0.1 tanúsított támogatást nyújt az EMC és NetApp megoldásokhoz, valamint a CIFS/SMB v1 szabványt használó NAS eszközökhöz. Emellett támogatja a Windows 2012 rendszert és a Microsoft Hyper-V és Xen hypervisorokat használó telepítéseket, és további fejlesztéseket tartalmaz a Netfolder szinkronizáció és a desktop kliens megbízhatóbb működése terén.

 

Elérhetőség

 

A Novell Filr és a MobileIron AppConnect integráció már általánosan elérhető.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09