Európai hírközlési szabályozó hatóságok vezetői üléseztek Budapesten

forrás: Prím Online, 2013. december 7. 13:16

A szerdán megtartott sikeres nemzetközi hírközlési konferencia után csütörtökön és pénteken kétnapos plenáris ülésen tanácskoztak az európai hírközlési hatóságok vezetői, amelynek házigazdája a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) volt.

A távközlési szektor szabályozói, az uniós tisztségviselők, a pénzügyi tanácsadók és elemzők, valamint a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek nemzetközi hírközlési konferenciájának szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke nagy sikerként értékelte, hogy a szabályozói-hatósági és a piaci-befektetői oldalról egyaránt rangos résztvevők számára a hatóság Budapest biztosíthatott lehetőséget az európai távközlési piacról szóló eszmecserére. Kiemelte: „az érdekek harmonizálása, egymás megértése elengedhetetlen feltétele annak, hogy a telekommunikációs piac valóban vonzó befektetési terepet jelentsen a pénzügyi szektor és a szolgáltató cégek számára.”

 

A sajtótájékoztatón Dr. Leonidas Kanellos, az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) soros elnöke, a görög hatóság vezetője az európai digitális gazdaság fejlődéséhez szükséges tényezőkkel kapcsolatban fejtette ki gondolatait, melyről egy korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen.

 

A BEREC 2013-as elnöke köszönetét fejezte ki a magyar szervezőknek, és kérte, hogy ahogy eddig, az NMHH továbbiakban is tegyen meg mindent a BEREC-ben az európai távközlési szabályozás fejlesztéséért.

 


A BEREC e héti csütörtöki és pénteki plenáris ülésén a résztvevők többek között megválasztották a 2015-ös elnököt és következő évre szóló alelnököket, megvitatták és elfogadták a szervezet jövő évi munkatervét, áttekintették az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának legutóbbi módosításait, emellett az NMHH képviselője is tájékoztatást adott a testületnek a magyar távközlési piac fejlődéséről. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás