Mobilitást elősegítő fejlesztéseken dolgozik a Xerox

Czipperer Dia, 2013. december 7. 17:26

Az intelligens mobileszközök iránti kiugró kereslet a hazai IT –piac egyik legjellemzőbb trendje 2013-ban. Ugyanakkor a szoftverpiacon is kedvező fordulatot vettek a folyamatok. Versenyképessége megőrzése érdekében a Xerox a felhasználók mobilitását elősegítő fejlesztéseken dolgozik. 

Idén a gyártóknak alkalmazásfejlesztésből egyre nagyobb bevétele származott. Mind jobban kirajzolódik egy újabb informatikai mérföldkő: szoftver – és adatalapúvá válik az eddig elsősorban hardver fókuszú iparág.  A mobilitás, hogy bárhonnan, bármikor hozzáférhessünk és dolgozhassunk a számunkra fontos információkkal, adatokkal, már most is kulcsfontosságú az üzleti életben. Ez a jövőben sem fog változni, sőt kiegészül azzal, hogy az egyre nagyobbra duzzadó adathalmazokat gyorsan, és a céloknak megfelelően kell rendszerezni és elemezni.

 

Ebben a munkában a Xerox kiemelt szerepet szán a menedzselt nyomtatási szolgáltatásnak (MPS), amelyet számos új megoldással bővítettek a közelmúltban. Az optimalizálást, a biztonság növelését, az automatizálást és az egyszerűsítést támogató MPS innovációkkal a méretüktől függetlenül tehetik hatékonyabbá a vállalatok a saját nyomtatási környezetüket.

 

A Xerox CompleteView Pro-val olyan web-alapú dashboardok készíthetőek, amelyeken keresztül a felhasználók megvizsgálhatják, hogy számukra milyen dokumentumkezelési környezet lenne a legoptimálisabb. A tetszés szerint beállítható, informatív táblák pontos statisztikát nyújtanak többek közt az eszközök teljes fenntartási költségeiről (TCO), a berendezések produktivitásáról és fenntarthatósági mutatóiról. Ezeknek köszönhetően előre felmérhető, hogy milyen befektetéssel érdemes számolni a vállalkozás sikeres működtetéséhez.

 

A már meglévő nyomtatási környezet vizsgálható felül a Xerox Production Assessment Servicesszel. Az elkészített elemzés alapján költségcsökkentő és hatékonyságnövelő átalakítások hajthatóak végre. Az értékelés kiterjed a kapacitások felmérésére, a TCO számításra, a gyártással és a karbantartással összefüggő felülvizsgálatok esedékességére.

 

A Xerox Print Security Audit Service folyamatosan figyeli a nyomtatásra vonatkozó előírások betartását, és ennek során azonosítja a problémákat, illetve megoldásokat javasol azok kezelésére. Ugyanakkor a Xerox Print Server Management Service felszabadítja a vállalati IT kapacitásokat és összehangolja a nyomtató berendezéseket, a nyomtatnivalókat és a meghajtókat.

 

 

Minden szempontból a mobilabb üzletvitelt szolgálja a Xerox Mobile Print Solution, amelynek révén a felhasználók biztonságosan nyomtathatnak asztali gépről, laptopról, táblagépről, illetve más mobil eszközökről. Az alkalmazás GPS és térkép használatával meghatározza a közelben lévő nyilvános nyomtatóhelyeket, és adott esetben a dokumentumokat előkészíti a felhőből való nyomtatásra. Kiegészítő szolgáltatás a Secure Card Reader és a Follow You Print megoldás, valamint a weblapnyomtatás, illetve a média kiválasztás is.

 

A Xerox Content Management Services segítségével pedig a cégek egyszerűsíthetik, automatizálhatják a munkafolyamataikat, és ezzel párhuzamosan a papírfelhasználásukat is csökkenthetik.

 

A vállalat arra számít, hogy a hazai IT-piacon továbbra is visszafogott költések lesznek a jellemzőek a jövőben, amelyek ugyanakkor együtt járnak a költségcsökkentő és az informatikai rendszerek optimalizációját célzó strukturális változtatásokkal. A vállalat az MPS szolgáltatásainak a fejlesztésével a magyar cégek számára is megfelelő megoldást szeretne nyújtani ezekre a piaci trendekből fakadó változásokra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05