Ingyenes mobil zeneszám szolgáltatást indít a Spotify

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 8. 14:38

Ingyenessé teszi a korábban havi előfizetés ellenében nyújtott mobil internetes zeneszámsugárzó szolgáltatását a svéd Spotify AB - jelentette a Wall Street Journal és a Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A Spotify 24 millió aktív felhasználóval és 6 millió előfizetővel rendelkezik világszerte. Ingyenes, reklámokkal támogatott zeneszámsugárzó szolgáltatását mostanáig csak személyi számítógépeken lehetett igénybe venni. Fizetős prémium szolgáltatása havi 9,99 dollár előfizetés ellenében 20 millió zeneszámhoz adott korlátlan hozzáférést a felhasználóknak. A Spotify AB megállapodott mind a három nagy globális szórakoztatóipari konszernnel, a Sony Corp. tulajdonában lévő Sony Music Entertainment, a Vivendi SA tulajdonában lévő Universal Music Group, valamint az Access Industries tulajdonában lévő Warner Music Group vállalattal zeneszám felvételeik használatának üzleti feltételeiről.
 

Az új szolgáltatás keretében a felhasználók 15 szabadon választott zeneszámot hallgathatnak meg ingyenesen, véletlenszerű sorrendben, a zeneszámok közé beiktatott reklámokkal együtt. Amennyiben egy felhasználó 15-nél kevesebb számot választ, a fennmaradó helyeket a Spotify tölti be. A mobil szolgáltatás igénybevétele folyamatos internetkapcsolatot feltételez, ellentétben a Spotify fizetős szolgáltatásával, amely internet kapcsolat nélkül is lehetővé teszi a készülékre letöltött zeneszámok hallgatását, mégpedig közbeiktatott reklámok nélkül. Kenneth Parks, a Spotify amerikai szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05