A Yahoo megvenné az Imgurt

Czipperer Dia, 2013. december 10. 11:31

Meg nem nevezett források számoltak be arról, hogy a Yahoo állítólag megvenné a fotómegosztó szolgáltatást, az Imgurt. Állítólag a két vállalat már komoly tárgyalásokba kezdett.

A Business Insidernek nyilatkozott egy meg nem nevezett forrás arról, hogy a Yahoo megvenné az Imgurt, ez ügyben pedig már a tárgyalások is elkezdődtek.

 

Marissa Mayer 2012 júliusa óta a Yahoo feje. Amióta ő vezeti a vállalatot, már számos startupot bekebeleztek. Ez eddigi legnagyobb ilyen beruházásuk a Tumblr felvásárlása volt 1,1 milliárd dollárért. Azért volt fontos számukra a Tumblrt, mert mélyen elkötelezett a fiatalok felé, akik főként mobilon használják a szolgáltatást. Az Imgur felvásárlása is ugyanilyen okokból kifolyólag történne.

 

 

Találgatások szerint, a Yahoo az Imgurért 100 és 500 millió dollár közötti összeget fizetne, bár egyelőre azt sem tudni, a másik fél egyáltalán hajlik-e az üzletre.

 

Az Imgur 2009 óta van jelen a piacon, a szolgáltatást Alan Schaaf alapította még diákként. Célja az volt, hogy egy könnyen használható fotómegosztó szolgáltatást hozzon létre. Azóta szépen fejlődik: idén, nagyjából egy hónap különbséggel megjelent mobilalkalmazásuk Android és iOS rendszerre is. Szeptemberi adatok szerint már több 100 millió felhasználója van az oldalnak (2012 elején még csak 30 millió volt). Ez pedig még a Reddit felhasználóinak számát is túlszárnyalja, amely 85 millióra rúg.

 

Meglepő, de az Imgur nem a multik sorát erősíti. A székhelyük San Franciscóban van, és mindössze 10 ember dolgozik a vállalatnál. Ám a potenciál benne annál több, hiszen jelenleg az egyik legnépszerűbb fotómegosztó szolgáltatás a piacon.

 

Forrás: Businessinsider.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50