Elérhető az Android Eszközkezelő mobilra

Czipperer Dia, 2013. december 13. 15:28

A Google bejelentette Android Device Manager (eszközkezelő) szolgáltatását mobilra. Az alkalmazás úgy működik, mint a webes változat, és már elérhető a Google Playen.

Tegnap óta elérhető az Android Eszközkezelő alkalmazás mobilra. Ez a szolgáltatás segít megtalálni a felhasználóknak elveszett eszközeiket. Csak egy dolog fontos ahhoz, hogy minden működjön: az adott eszközön be kell jelentkeznünk Google-fiókunkkal. Ezután az alkalmazás automatikusan megkeresi a társított eszközöket.
 


Webes verzióban már korábban is elérhető volt ez a szolgáltatás, így akik már ismerik, sok újdonságot nem mondunk nekik, hiszen a mobilos verzió is nagyjából hasonlóan működik (néhány funkciótól eltekintve). Segítségével törölhetjük a telefonon lévő adatokat, és a képernyőzár PIN-kódját is beállíthatjuk, vagyis zárolhatjuk a telefont. Érdemes az utóbbival kezdeni, hiszen, ha idővel meg is fejti a tolvaj a kódot, addigra már eltávolíthatjuk személyes adatainkat a telefonról.

 

Az Android eszközkezelő Augusztusban jelent meg, szeptemberben pedig távoli zárolás funkcióval bővült. Ez a lehetőség most a mobilos verzióban is adott. Ami most még nem elérhető az alkalmazásban, az a telefon megcsörgetése.
 


Bár a mobilos megjelenésre többet kellett várni, mint gondoltuk, de jobb később, mint soha. Ezentúl tehát nem kell feltétlenül gép előtt ülnünk, ha eszközünket keressük. A Google úgy nyilatkozott a debütálás kapcsán, hogy ez egy remek applikáció, melyet remélnek, soha nem kell használni, ám megnyugtató, hogy már létezik ilyen megoldás is.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08