Egy jelszavak nélküli világ

Czipperer Dia, 2013. december 13. 16:27

Az online jelszavak védelme egyre nagyobb kihívást állít a szakemberek elé. A Google azon dolgozik, hogy még biztonságosabbá tegye online jelenlétünket: mindezt jelszavak nélkül.

A Google biztonsági hercegnőjeként számon tartott Parisa Tabriz nyilatkozott a BBC Future-nek arról, hogy a jövőben elfelejthetjük a betűkombinációkat, számsorokat mint jelszavakat, a Google ugyanis azon dolgozik, hogy hordható eszközökkel, valamint egyes testrészeinkkel tudjunk bejelentkezni egy-egy adott eszközre vagy weboldalra.

 

Vagyis a jelszavak – talán nemn is olyan sokára – már a múlté lesznek. A Google víziója, hogy sokkal zökkenőmentesebbé és kényelmesebbé tegye bejelentkezést, hiszen a védelem azokba a technológiákba lenne beépítve, melyeket használunk, mint például a hordható eszközök.

 

Prisa Tabris vezeti a Google információbiztonsági mérnök csapatát, amely felelős azért, hogy javítsa a vállalati termékek biztonságát. Az ő munkájába többek között az is beletartozik, hogy olyan technológiákat fejlesszen, amelyek megkönnyítik a felhasználóknak, hogy kedvenc eszközeiket, weboldalaikat használják anélkül, hogy a biztonságot bármi veszélybe kerülne.

 

Az ő elképzelése egy jelszavak nélküli világ, ahol a kulcs az online világhoz saját eszközeink, például az órák, illetve testünk valamelyik része lenne. Erről az elképzelésről már az év elején lehetett hallani, akkor a Wired számolt be a biometrikus és a különféle eszközök általi azonosítás tervéről.

 

Forrás: BBC.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás