Egy jelszavak nélküli világ

Czipperer Dia, 2013. december 13. 16:27

Az online jelszavak védelme egyre nagyobb kihívást állít a szakemberek elé. A Google azon dolgozik, hogy még biztonságosabbá tegye online jelenlétünket: mindezt jelszavak nélkül.

A Google biztonsági hercegnőjeként számon tartott Parisa Tabriz nyilatkozott a BBC Future-nek arról, hogy a jövőben elfelejthetjük a betűkombinációkat, számsorokat mint jelszavakat, a Google ugyanis azon dolgozik, hogy hordható eszközökkel, valamint egyes testrészeinkkel tudjunk bejelentkezni egy-egy adott eszközre vagy weboldalra.

 

Vagyis a jelszavak – talán nemn is olyan sokára – már a múlté lesznek. A Google víziója, hogy sokkal zökkenőmentesebbé és kényelmesebbé tegye bejelentkezést, hiszen a védelem azokba a technológiákba lenne beépítve, melyeket használunk, mint például a hordható eszközök.

 

Prisa Tabris vezeti a Google információbiztonsági mérnök csapatát, amely felelős azért, hogy javítsa a vállalati termékek biztonságát. Az ő munkájába többek között az is beletartozik, hogy olyan technológiákat fejlesszen, amelyek megkönnyítik a felhasználóknak, hogy kedvenc eszközeiket, weboldalaikat használják anélkül, hogy a biztonságot bármi veszélybe kerülne.

 

Az ő elképzelése egy jelszavak nélküli világ, ahol a kulcs az online világhoz saját eszközeink, például az órák, illetve testünk valamelyik része lenne. Erről az elképzelésről már az év elején lehetett hallani, akkor a Wired számolt be a biometrikus és a különféle eszközök általi azonosítás tervéről.

 

Forrás: BBC.co.uk

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39