A Google megveszi a robotgyártó Boston Dynamicset

Czipperer Dia, 2013. december 16. 11:36

A Boston Dynamics nem akármilyen robotokat gyárt. Az egyáltalán nem hétköznap találmányokat alkotó céget úgy tűnik, megszerezte magának a Google.

A Boston Dymanics egyik híres robotja, a Wildcat – amely a Cheetah módosított változata – gyorsabb, mint Usain Bolt. Ezt már korábban a Cheetahnak is sikerült elérnie. A vállalat korábban már emberszerű találmánnyal is kísérletezett, amely Atlas névre hallgatott. Ez utóbbit például a Pentagonnak tervezték.

 

A vállalat az Andy Rubin vezette robotika osztály munkájába kapcsolódik majd be, és ez már a nyolcadik robotikával foglalkozó cég, amelyet – a The New York Times beszámolói alapján – a Google az elmúlt félévben felvásárolt.

 

Bár a Google még hivatalosan nem erősítette meg a felvásárlás tényét, Andy Rubin azt tweetelte, hogy „a jövő félelmetesnek tűnik”. Valóban lehet valami ebben a kijelentésben, ha belegondolunk, hogy egy ilyen robotgyártó vállalat, amely a világ legelképesztőbb megoldásaival rukkol elő ezen a téren, egyesült a legnagyobb keresőóriással.

 

Íme, néhány videó a vállalat találmányairól.

 

 

 

 

Forrás: Techradar.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás