A Google megveszi a robotgyártó Boston Dynamicset

Czipperer Dia, 2013. december 16. 11:36

A Boston Dynamics nem akármilyen robotokat gyárt. Az egyáltalán nem hétköznap találmányokat alkotó céget úgy tűnik, megszerezte magának a Google.

A Boston Dymanics egyik híres robotja, a Wildcat – amely a Cheetah módosított változata – gyorsabb, mint Usain Bolt. Ezt már korábban a Cheetahnak is sikerült elérnie. A vállalat korábban már emberszerű találmánnyal is kísérletezett, amely Atlas névre hallgatott. Ez utóbbit például a Pentagonnak tervezték.

 

A vállalat az Andy Rubin vezette robotika osztály munkájába kapcsolódik majd be, és ez már a nyolcadik robotikával foglalkozó cég, amelyet – a The New York Times beszámolói alapján – a Google az elmúlt félévben felvásárolt.

 

Bár a Google még hivatalosan nem erősítette meg a felvásárlás tényét, Andy Rubin azt tweetelte, hogy „a jövő félelmetesnek tűnik”. Valóban lehet valami ebben a kijelentésben, ha belegondolunk, hogy egy ilyen robotgyártó vállalat, amely a világ legelképesztőbb megoldásaival rukkol elő ezen a téren, egyesült a legnagyobb keresőóriással.

 

Íme, néhány videó a vállalat találmányairól.

 

 

 

 

Forrás: Techradar.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás