A Panasonic kihirdette a világversenyek győzteseit

A Kid Witness News és a Képes Öko Napló verseny nyerteseit díjazták

forrás: Prím Online, 2013. december 17. 09:29

A Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny Grand Prix győzteseit a 2013-as Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségének keretében, amelyet december 5-én az UNESCO párizsi székházában tartottak. A Grand Prix díjak mellett további tíz kategóriában is hirdettek győzteseket mindkét programban.

 

A Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program célja a gyermekek fejlődésének, álmainak és jövőjének támogatása vilkágszerte változatos programokkal és oktatási lehetőségekkel. 

 

Mechtild Rossier, az UNESCO Világörökség Központjának igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket a díjátadó ünnepségen, és a nyerteseknek átadta a trófeákat és az okleveleket. 

 

 

Az idei KWN verseny során azok a művek kerültek be az utolsó fordulóba, melyek olyan témákat dolgoztak fel a gyermekek sajátos látásmódjával, mint például a gyerekmunka és a reményteljes élet. A pályaművek közül az új-zélandi Mount Aspiring College középiskolás tanulói által készített „Mindörökké Emily” című videó nyerte el a fődíjat, amelyet a készítői az alapos tervezés és a filmes és vágási technikák miatt érdemeltek ki.

 

Az idei EPD versenyben számos pályamű foglalkozott a gyermekek által megálmodott és létrehozott öko témák izgalmas bemutatásával, és a környezetvédelem iránt elkötelezettségükkel. A verseny fődíját a magyar Riba Ádám nyerte el. Képes Öko Naplója, egy kihajtógatós (pop-up) könyv, a magasszintű környezettudatosság jegyében született, jól érzékeltetve a környezetvédelem fontosságát.

 

 

2013 júniusában a Panasonic megújította stratégiai partnerségi megállapodását az UNESCO-val. A Panasonic továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy a világ gyermekeit a környezettudatosságra nevelje, az UNESCO partnerségi megállapodásában rögzített vállalások alapján.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás