Dell-Red Hat: nagyvállalati szintű OpenStack privát felhő megoldások

forrás: Prím Online, 2013. december 19. 12:03

A Dell és a Red Hat közös, az OpenStack szolgáltatásra épülő nagyvállalati szintű privát felhőalapú megoldást dolgozott ki, amely támogatja az áttérést a kiválóan méretezhető felhőmodellekre. A kibővített együttműködés részeként a Dell lesz a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform első OEM gyártója. A megoldás a Dell infrastruktúrájára és a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platformra épül.

Az együttműködés keretében a Dell több mint 14 éve kínál Red Hat megoldásokat vállalati ügyfelei számára. A két vállalat már a Linux kezdeti időszakában is közösen támogatta az ügyfeleket, és partnerségük illetve elkötelezettségük megerősítéseként most a Dell lett a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform első OEM partnere. A Dell és a Red Hat a vállalkozásokat nyílt forráskódú felhőszámítási modellek bevezetésében segíti, így az ügyfelek világszerte kihasználhatják a két vállalat felhőalapú szolgáltatásokban szerzett közös szakértelmének, vállalati szintű innovációjának, kiemelt támogatásának, valamint szolgáltatáskínálatának előnyeit.

A Dell és a Red Hat továbbá közösen fejlesztik az OpenStack közösség kódbázisát is, és együtt dolgoznak a jelenleg bétaverzióban elérhető Red Hat Enterprise Linux OpenStark Platform 4 rendszeren, amely integrálja az OpenStack Havana, a Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor és a Red Hat Enterprise Linux 6.5 rendszereket.


A Dell a továbbiakban az alábbi jövőbeli projektekben tervez szorosabb együttműködést a Red Hat vállalattal:


·    OpenStack Networking (Neutron) szoftveresen meghatározott hálózatkezelés, valamint szolgáltatásként kínált hálózatkezelés az illesztőeszközök, például hálózati illesztőkártyák között.
·    OpenStack Telemetry (Ceilometer) OpenStack rendszerállapot-adatok biztosítása, amely a szolgáltatásfigyelést és az ügyfélszámlázási rendszereket támogatja.

A Dell Allience partnerként csatlakozik a Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner hálózatához, ami a programban való részvétel legmagasabb szintje. A Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner hálózat összeköti a vállalkozásokat és a technikai erőforrásokat a Red Hat OpenStack termékkínálatához igazodó külső technológiai cégekkel.

A Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform kombinálja a Red Hat Enterprise Linux rendszer és a Red Hat OpenStack felhőalapú platform erejét, így nagyvállalati szintű, méretezhető és biztonságos alapot hoz létre a jövőbeli privát felhők felépítéséhez. A Red Hat vállalattal kötött partnerség kiegészíti a Dell felhőstratégiáját, amelynek keretében nyílt, rugalmas és méretezhető technológiákat biztosít a felhőalapú infrastruktúrák kiépítéséhez, használatához és irányításához.

A Dell a Dell Cloud Consulting and Application Services program keretében szakértői útmutatást biztosít a felhőalapú környezetek felméréséhez, kiépítéséhez, üzemeltetéséhez és futtatásához, valamint lehetővé teszi és felgyorsítja az OpenStack nagyvállalati szintű elfogadását. A Dell szakértelme a hibrid felhők teljes spektrumát lefedi, szolgáltatásai pedig a felhőalapú rendszerekre való felkészültség felmérésétől az infrastruktúratervezésen és működtetésen át az alkalmazástervezésig és modernizációig terjednek.

Elérhetőség
A Dell-Red Hat megoldás, a tervek szerint 2014-ben lesz elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08