Dell-Red Hat: nagyvállalati szintű OpenStack privát felhő megoldások

forrás: Prím Online, 2013. december 19. 12:03

A Dell és a Red Hat közös, az OpenStack szolgáltatásra épülő nagyvállalati szintű privát felhőalapú megoldást dolgozott ki, amely támogatja az áttérést a kiválóan méretezhető felhőmodellekre. A kibővített együttműködés részeként a Dell lesz a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform első OEM gyártója. A megoldás a Dell infrastruktúrájára és a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platformra épül.

Az együttműködés keretében a Dell több mint 14 éve kínál Red Hat megoldásokat vállalati ügyfelei számára. A két vállalat már a Linux kezdeti időszakában is közösen támogatta az ügyfeleket, és partnerségük illetve elkötelezettségük megerősítéseként most a Dell lett a Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform első OEM partnere. A Dell és a Red Hat a vállalkozásokat nyílt forráskódú felhőszámítási modellek bevezetésében segíti, így az ügyfelek világszerte kihasználhatják a két vállalat felhőalapú szolgáltatásokban szerzett közös szakértelmének, vállalati szintű innovációjának, kiemelt támogatásának, valamint szolgáltatáskínálatának előnyeit.

A Dell és a Red Hat továbbá közösen fejlesztik az OpenStack közösség kódbázisát is, és együtt dolgoznak a jelenleg bétaverzióban elérhető Red Hat Enterprise Linux OpenStark Platform 4 rendszeren, amely integrálja az OpenStack Havana, a Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor és a Red Hat Enterprise Linux 6.5 rendszereket.


A Dell a továbbiakban az alábbi jövőbeli projektekben tervez szorosabb együttműködést a Red Hat vállalattal:


·    OpenStack Networking (Neutron) szoftveresen meghatározott hálózatkezelés, valamint szolgáltatásként kínált hálózatkezelés az illesztőeszközök, például hálózati illesztőkártyák között.
·    OpenStack Telemetry (Ceilometer) OpenStack rendszerállapot-adatok biztosítása, amely a szolgáltatásfigyelést és az ügyfélszámlázási rendszereket támogatja.

A Dell Allience partnerként csatlakozik a Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner hálózatához, ami a programban való részvétel legmagasabb szintje. A Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner hálózat összeköti a vállalkozásokat és a technikai erőforrásokat a Red Hat OpenStack termékkínálatához igazodó külső technológiai cégekkel.

A Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform kombinálja a Red Hat Enterprise Linux rendszer és a Red Hat OpenStack felhőalapú platform erejét, így nagyvállalati szintű, méretezhető és biztonságos alapot hoz létre a jövőbeli privát felhők felépítéséhez. A Red Hat vállalattal kötött partnerség kiegészíti a Dell felhőstratégiáját, amelynek keretében nyílt, rugalmas és méretezhető technológiákat biztosít a felhőalapú infrastruktúrák kiépítéséhez, használatához és irányításához.

A Dell a Dell Cloud Consulting and Application Services program keretében szakértői útmutatást biztosít a felhőalapú környezetek felméréséhez, kiépítéséhez, üzemeltetéséhez és futtatásához, valamint lehetővé teszi és felgyorsítja az OpenStack nagyvállalati szintű elfogadását. A Dell szakértelme a hibrid felhők teljes spektrumát lefedi, szolgáltatásai pedig a felhőalapú rendszerekre való felkészültség felmérésétől az infrastruktúratervezésen és működtetésen át az alkalmazástervezésig és modernizációig terjednek.

Elérhetőség
A Dell-Red Hat megoldás, a tervek szerint 2014-ben lesz elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09