Androiddal hódítana az Audi

forrás: Prím Online, 2014. január 3. 15:55

Jövő héten startol Las Vegasban a CES, az elektronikai eszközök legnagyobb kiállítása. Itt persze a mindenféle kütyü mellett az autóipar is jelen van, ezúttal az Audi és a Google együttműködésének gyermeke tűnik majd fel az amerikai kiállításon.

Az Android operációs rendszer az utóbbi években soha nem látott hódítást vitt véghez az okostelefonok piacán, így nem véletlen, hogy a sokak által kedvelt és használt platform az Audi figyelmét is felkeltette. Amennyiben a frigy létrejötte után a közösen kifejlesztett multimédiás és navigációs rendszer megjelenik, több okból kifolyólag is vonzó lehet majd a felhasználók számára. - írja az autopult.hu.

Egyrészt a felhasználóknak egy, már jól ismert környezetben, a robotos platformon kell boldogulniuk, tehát mindenképp egyszerűbb használhatósággal kecsegtet az újdonság, másrészt a Google részéről a friss térképek, a már bejáratott navigáció és egyéb G-s szolgáltatások integrálása növelheti a vonzalmat. Ha a pletykáknak hihetünk, akkor 4-5 éven belül érkeznek meg az első Androidos fedélzeti rendszerrel szerelt Audi modellek.

A Google mindeközben nem csupán a négykarikásokkal kívánja szorosabbra fonni a barátságot, az óriás az Nvidiával is szemezik, hogy a jövőben együttműködve az Androidos szoftverek alá hatékonyabb chipek kerülhessenek, ami a későbbiekben ugyancsak pozitív hatással lehet az autós rendszerekre.

A Google a navigáció mellett immáron jogtiszta zenét is kínál, ami az autósok esetében kiváltképp fontos pont. Emellett applikációk sokasága sorakozik fel, legyen szó szervízalkalmazásokról vagy a népszerű Androidos programok bármelyikéről.

Persze nem csupán a Google szegődik az autóipari gyártól mellé, az Apple is szeretne minél nagyobb szeletet kiharapni a piac tortájából, épp ezért már a BMW mellé megnyerte magának a Mercedes-Benzt, a General Motorst, illetve a Hondát.

forrás: autopult.hu

Kulcsszavak: autószolg Google Audi Android

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

A Mercedes Continental abroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos EQB-t

A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-ját. Az új EQB 19 colos EcoContact 6 abroncsokon fog kigurulni a gyárból. A Mercedes továbbá a rendkívül biztonságos WinterContact TS 850 P Continental téli gumiabroncsot is alapfelszerelésként kínálja.

2022. augusztus 8. 11:21

Csúcstechnológiás Bridgestone gumiabroncsok

A Bridgestone és világszerte megbízható flottakezelési megoldása, a Webfleet a 2022-es IAA Transportation kiállításon mutatja be prémium gumiabroncsok, abroncsközpontú technológiák és fejlett mobilitási megoldások portfólióját. Az újítások egyszerre szolgálják a flották hatékonyságát, fenntarthatóságát és kényelmét.

2022. augusztus 7. 10:37

A jövő mérnökei versenyeztek a Széchenyi-egyetemen

Véget ért az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem közös szervezésű nyári tábora, amely ötvözte az intenzív szakmai képzést a hallgatói mérnökversenyek világával. A résztvevőknek az Audi e-tron akkumulátorának viselkedését kellett szimulálniuk szoftveres környezetben, mindezt négy hét alatt, az alapoktól indulva. Valamennyi csapat sikeresen teljesítette a feladatot, amely jól mutatja a győri Széchenyin alkalmazott, szokásostól eltérő gyakorlatorientált oktatási módszertan eredményességét. A hallgatók munkáját a közreműködő cégek is értékelték, néhány résztvevő állásajánlatot is kapott.

2022. augusztus 6. 11:36

GreenGo: Újabb kedvezményes parkolási zónák

Jó hír a Budapest környéki kiránduló-, bevásárló- és szabadidős helyeket célzók számára: újabb 15 hellyel bővült a kedvezményes díjjal igénybevehető parkolási lehetőségek száma Magyarország egyetlen, teljesen elektromos flottával rendelkező, közösségi autómegosztó szolgáltatójánál. Ezzel immáron közel 70 kedvezményes parkolási zóna teszi kényelmesebbé azok életét, akik számára a reális árú közlekedés mellett a környezet tisztasága és jó levegő megőrzése is fontos.

2022. augusztus 4. 19:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20