Ha már tapogatunk, tisztítsunk is

A CES-en debütál egy új tisztítómegoldás

Czipperer Dia, 2014. január 7. 09:54

A 2014-es Las Vegas-i szupershow-n, a CES-en nem csak különféle okoskütyük mutatkoznak be, hanem ezekhez tartozó hasznos segédeszközök és megoldások is. Az egyik ilyen a LensPen Elite egy olyan eszköz, amely egy speciális folyadékkal tisztítja meg masináinkat.

Az érintőképernyős készülékek megjelenése nem csak a gyártókat állította új kihívások elé, hanem a fogyasztókat is. Mindennek megvan az ára, ahogy annak is, hogy egyszerűsödött a navigáció a készülékek képernyőjén az érintésnek köszönhetően. A kijelző ugyanis egyre jobban koszolódik, zsíros foltokkal lesz teli, amit nem könnyű eltávolítani. Egy új megoldás erre kínál megfelelő alternatívát.

 

Egy kis kanadai cég találmánya a LensPen Elite, amely az ujjlenyomatainktól és azok zsíros maradványaitól tisztítja meg az érintőképernyőket. A megoldás akár elsőre még haszontalannak is tűnhet, hiszen hányféle tisztítómegoldás versenyez a piacon – még akkor is, ha csak az alternatív lehetőségekből, például szemüvegtisztítás indulunk ki.

 

Ám tökéletes módszer mindezidáig nem született. Lehet, hogy az áttörést ez az újdonság jelentheti? Miért is ne! Okoskütyükhöz okos tisztító megoldás. Ha a találmány a CES-ig menetelt, csak tudhat valamit. Nézzük, miben áll a különlegessége!

 

A benne lévő tisztítófolyadék feketeszén-vegyületet tartalmaz, amely páratlan tisztítóerővel rendelkezik. Ám jogosan merrül fel a kérdés, hogy mindez milyen  nyomot hagy ujjunkon vagy a készülék tokján?

 

 

A LensPen ötlete nem újkeletű, első megjelenéséhez egészen 1984-ig kell visszamenetelnünk az időben. Akkor kifejezetten kameralencsék tisztításához alkalmazták. Többek között a Nikon, Canon, Sony , Pentax és a Samsung is forgalmazott saját márkás LensPen termékeket. Akkor még bizony fekete nyomot hagyott maga után, megfogta, amihez hozzáért.

 

Ez azonban mostanra megváltozott. A folyadék, bár szénvegyületet tartalmaz, átlátszó. Emellett a piac is átalakult, új területen kezdheti meg hódító útján a megoldás: az okoskütyük háza táján. Persze, más eszközök tisztítására is kiválóan alkalmas, például szemüvegek, napszemüvegek esetén. A vállalat alelnöke szerint a LensPen még idén ezen a területen is úttörő lehet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

600 milliós száloptikai fejlesztés az oktatási intézmények számára

Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával, annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit. 

2022. augusztus 8. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20