Elérhető a katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 9. 08:20

Szerdától elérhető a katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása, a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás végleges verziója - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A közlemény szerint befejeződött az üzemszerű tesztidőszak, így a Katasztrófavédelem november 25-én elindított alkalmazásának szerdától Android platformon is a végleges változata tölthető le a készülékekre. Az üzenetküldő applikáció személyre szabható: a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni.

 

Az elmúlt hetekben naponta húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatók voltak, mint tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk.

 

Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmaz: például azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, vezetéstechnikai tanácsot ad, illetve felhívja a figyelmet a várható útviszonyokra. Az alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le - írja az OKF.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39