Közös Microsoft–SUSE szerverfelügyeleti megoldás

forrás: Prím Online, 2014. január 8. 22:20

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet  bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

Napjaink adatközpontjaiban teljesen általános jelenség a heterogén infrastruktúra, és az ügyfelek sikereihez és elégedettségéhez elengedhetetlen, hogy egyszerű legyen a több rendszert is lefedő felügyelet. A Microsoft és a SUSE 2006 óta dolgoznak közösen olyan interoperábilis megoldások kialakításán, amelyek segítségével a vállalatok többet hozhatnak ki vegyes Windows és Linux környezeteikből. A SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center kiadásával ugyanaz a megoldás használható a Linux frissítési feladatok elvégzésére, amelyet a rendszergazdák már egyébként is használnak a Windows és Linux kiszolgálók állapotának figyeléséhez. Ezáltal a szakemberek időt és erőforrásokat takaríthatnak meg, így a szervezet stratégiai prioritásaira összpontosíthatnak.


A SUSE Manager és a Microsoft System Center 2012 R2 szoros integrációja révén a rendszergazdák ugyanazon System Center konzolról láthatják el a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét. Az integrált megoldás lehetőséget biztosít a szakemberek számára a különböző szerverfrissítések állapotának ellenőrzésére, így meggyőződhetnek azok naprakészségéről és biztonságáról, illetve riasztásokat kaphatnak az összes elévült és kritikus javítócsomagról. Emellett ütemezhetik a karbantartási időablakokat egy adott kiszolgálón való frissítések futtatásához, és új gépeket helyezhetnek üzembe be a SUSE Manager sablonjai alapján.


A SUSE szerverfelügyeleti megoldása, a SUSE Manager lehetőséget biztosít a Linux kiszolgálók egypontos felügyeletére, a frissítések automatikus telepítésére és az esetleges hibás csomagok egyszerű visszavonására, továbbá a szerverek automatikus telepítése és a kiszolgálók monitorozása is elvégezhető a segítségével. A megoldás emellett hardver- és szoftverleltár készítésére, valamint szerepalapú felügyelet megvalósítására is alkalmas. 


A SUSE Manager az elmúlt idők legsikeresebb SUSE terméke. Nemrégiben közzétett adatok alapján a SUSE Manager összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során. A SUSE Linux Enterprise Server 27, a teljes SUSE üzletág pedig 22 százalékkal nőtt, ami meghaladja a tavaly prognosztizált szintet. A legfrissebb számok szerint a SUSE összesen több mint 19 000 ügyfél igényeit szolgálja ki mintegy 45 országban.

A SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center csomaghoz kapcsolódó, további információért kérjük, látogasson el a www.suse.com/products/suse-manager/management-pack.html weboldalra!
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09