A Xeroxtól erősít a 3D Systems

forrás: Prím Online, 2014. január 9. 11:25

A napokban együttműködésre lépett egymással a háromdimenziós nyomtatásban élenjáró 3D Systems és a dokumentumkezelési iparágban piacvezető Xerox, amely alapján a 3D Systems 32,5 millió dollárért kivásárolja a Xerox oregoni bázissal működő termékdesign, mérnöki és kémiai folyamatokkal, feladatokkal foglalkozó részlegét.  A tranzakcióval több mint száz jól képzett Xerox szakember kerül át a 3D Systems kutatási-fejlesztési csapatába.

A megállapodás mindkét fél számára hatalmas előnyöket tartogat rövid- és hosszútávon egyaránt. A 3D Systems a kibővített szakembergárda révén újabb technológiai fejlesztéseket valósíthat meg. A tervek szerint az elkövetkező években megduplázzák a jelenlegi kutatás-fejlesztési költségvetésüket, amelynek részeként arra törekszenek, hogy a porcelán, homok, műanyag alapú termékek mellett az elektronikai cikkek nyomtatásában is egyre hangsúlyosabb piaci szereplővé váljanak. Ez utóbbi esetében kiemelt jelentősége lesz a mostani megállapodásnak, mert a Xerox Palo Alto-i Kutatócentrumában régóta kísérleteznek többek közt a nano-méretű mikroelektronikai anyagokkal, a chipletekkel, amelyek képesek az intelligens adattárolásra is. Ez a jellemzőjük pedig alkalmassá teszi őket mikroprocesszorok, számítógépes memóriák, sőt a hő-, nyomás- és mozgásérzékelést biztosító mikroelektromechanikai rendszerek építésére is.

A Xerox, a 3D Systems-szel való még szorosabb együttműködés – a két cég kapcsolata tizenöt évre vezet vissza, miután együtt fejlesztették ki a 3D-s nyomtatópiac egyik slágertermékét, a ProJet nyomtatócsaládot – révén a jövőben még célirányosabban dolgozhat háromdimenziós megoldásokon és ezzel egy stratégiailag fontos szektorban maradhat továbbra is versenyképes szereplő, illetve követheti figyelemmel a piaci igények változásait. Utóbbi befektetési oldalról sem hátrányos, miután iparági előrejelzések szerint az elkövetkező öt évben 20-30 százalékkal növekszik a 3D-s nyomtatás iránti igény.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58