A CES-en debütált a PMD gesztusvezérlési megoldása

Czipperer Dia, 2014. január 9. 10:17

A PMD Las Vegasban, a CES-en mutatta be új gesztusvezérlési megoldását. A vállalat a 3Gear Systemssel közösen fejlesztette a technológiát.

A gesztusvezérlés továbbfejlesztése elengedhetetlen az érintés nélküli vezérlés terén, a PMD saját megoldása (nimble UX) is ennek tökéletesítése irányába mutat. A fejlesztést már decemberben bemutatták. A Leap Motionhez nagyon hasonló irány ez, ám sokkal inkább alkalmazkodik mindennapi navigációs szokásainkhoz.

Jochen Penne, a pmdtechnologies üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy örülnek annak, hogy a 3Gear algoritmusokat használhatják a gesztusfelismerésnél, valamint az ő CamBoard pico és más 3D-s kamera moduljaikban a jövőben. Ez, véleménye szerint kezdete egy hosszú és gyümölcsöző együttműködésnek.

 

3Gear Systems egy San Franciscó-i székhelyű cég, amely kategóriájában a legjobb, a számítógépes "látás" technológia terén. A vállalat olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a folyamatba az egész kézügyességet bevonják. A 3Gear a technológia nagy pontosságú nyomon követést tesz lehető, mind a tíz ujjat tekintve, hogy biztosítsa a természetes, finom és kényelmes felhasználói élményt.

 

Ahogy az alábbi videón is látszik, a géphez csatlakoztatott eszköz a kéz mozgásait automatikusan kódolja a számítógép felé, így a gesztusvezérléses élményt ugyanolyan lesz reakcióidőt tekintve, mint, amikor a felhasználók egeret használnak. És a kezüket nem kell feltétlenül a levegőben tartani, csuklónkat a gépen is megtámaszhatjuk.

 

Robert Wang, a 3Gear társalapítója is hasonlóan üdvözölte a közös munkát. Ahogy fogalmazott, örülnek annak, hogy együtt dolgozhatnak a PMD-vel, a vállalattal, amely a legerősebb fejlesztési platformmal és a lenyűgöző alkalmazásokkal rendelkezik a gesztus interakció terén.

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05