A CES-en debütált a PMD gesztusvezérlési megoldása

Czipperer Dia, 2014. január 9. 10:17

A PMD Las Vegasban, a CES-en mutatta be új gesztusvezérlési megoldását. A vállalat a 3Gear Systemssel közösen fejlesztette a technológiát.

A gesztusvezérlés továbbfejlesztése elengedhetetlen az érintés nélküli vezérlés terén, a PMD saját megoldása (nimble UX) is ennek tökéletesítése irányába mutat. A fejlesztést már decemberben bemutatták. A Leap Motionhez nagyon hasonló irány ez, ám sokkal inkább alkalmazkodik mindennapi navigációs szokásainkhoz.

Jochen Penne, a pmdtechnologies üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy örülnek annak, hogy a 3Gear algoritmusokat használhatják a gesztusfelismerésnél, valamint az ő CamBoard pico és más 3D-s kamera moduljaikban a jövőben. Ez, véleménye szerint kezdete egy hosszú és gyümölcsöző együttműködésnek.

 

3Gear Systems egy San Franciscó-i székhelyű cég, amely kategóriájában a legjobb, a számítógépes "látás" technológia terén. A vállalat olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a folyamatba az egész kézügyességet bevonják. A 3Gear a technológia nagy pontosságú nyomon követést tesz lehető, mind a tíz ujjat tekintve, hogy biztosítsa a természetes, finom és kényelmes felhasználói élményt.

 

Ahogy az alábbi videón is látszik, a géphez csatlakoztatott eszköz a kéz mozgásait automatikusan kódolja a számítógép felé, így a gesztusvezérléses élményt ugyanolyan lesz reakcióidőt tekintve, mint, amikor a felhasználók egeret használnak. És a kezüket nem kell feltétlenül a levegőben tartani, csuklónkat a gépen is megtámaszhatjuk.

 

Robert Wang, a 3Gear társalapítója is hasonlóan üdvözölte a közös munkát. Ahogy fogalmazott, örülnek annak, hogy együtt dolgozhatnak a PMD-vel, a vállalattal, amely a legerősebb fejlesztési platformmal és a lenyűgöző alkalmazásokkal rendelkezik a gesztus interakció terén.

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24