Az ASUS bejelentette két operációs rendszerrel működő masináját

A CES-en mutatkozott be a Transformer Book Duet TD300

Laszlo Horvath, 2014. január 9. 17:29

Az ASUS a Las Vegas-i CES-en bejelentette a Transformer Book Duet gépét (TD300). Ez a világ első olyan noteszgépből táblagéppé alakítható, négyféle üzemmódban használható eszköze, amely két operációs rendszerrel működik.

Az ASUS új masinája akár két operációs rendszer futtatására is képes, így a felhasználók noteszgépként és táblagépként használva is másodpercek alatt válthatnak a Windows és az Android között – mindössze a táblagép Azonnali váltás (Instant Switch) gombjának megnyomásával.

 

Mivel a gép lelke egy nagy teljesítményű Intel Core i7 processzor, és a készüléket Intel HD grafikával és 4 GB DDR3L 1600 RAM-mal szerelték fel, így nem csoda, hogy a Transformer Book Duet akár kétszer olyan gyors is lehet, mint a jelenlegi ARM processzoros táblagépek.  

 

Az azonnali váltásra lehetőséget teremtő, szabadalmaztatott ASUS-technológia számos teljesítményjavító és hatékonysági előnyt kínál a többi két operációs rendszert használó megoldással szemben, például gyors, zökkenőmentes és sima váltást tesz lehetővé, illetve képes az operációs rendszerek működését ott folytatni, ahol a felhasználó abbahagyta. Mivel nem virtualizált operációs rendszereket használ, az azonnali váltás funkcióval az Intel processzor teljes teljesítménye kihasználható. 

Kivételes audiovizuális élmény

 

Az ASUS Transformer Book Duet (TD300) lenyűgöző vizuális megjelenítésre képes a 13,3 hüvelykes, 1920 x 1080-as felbontású Full HD IPS érintőképernyővel. A több ujjal kezelhető képernyő érzékenysége nagyobb annál, mint amit a Microsoft a Windows 8.1 használatához megkövetel. A hangminőségért az ASUS SonicMaster technológiája felel, amely a táblagép két hangszórójával valóban életszerű megszólalást képes produkálni.

 

A Transformer Book Duet emellett egy előlapi HD kamerával és beépített digitális mikrofonnal is rendelkezik a videocsevegéshez. A táblagép-képernyő 128 GB-os SSD-tárolója 64 GB-os Micro SD kártyával is bővíthető, a billentyűzetes dokkolóban pedig 1 TB-os merevlemez található. A dokkoló ad helyet az USB 3.0 és USB 2.0 csatlakozó mellett egy LAN csatlakozónak, valamint egy 1080p felbontást támogató HDMI 1.4 kimenetnek is. A kapcsolati lehetőségek terén az ASUS Transformer Book Duet TD300 egy 802.11ac szabványú Wi-Fi-t és a megnövelt adatsebességű (EDR) Bluetooth 4.0-át tudja felmutatni.

Az ASUS Transformer Book Duet kinézetében a más ASUS-termékekre is jellemző koncentrikus körös mintázat köszön vissza. A Transformer Book Duet rendkívül helytakarékos, hiszen a táblagép mindössze 342,7 x 216,3 x 12,9 mm; a dokkoló pedig 340,9 x 217,6 x 16 mm. A kettő együtt egy 1,9 kg-os, remekül hordozható, minden sokat utazó ember számára ideális megoldást nyújtó gépet ad ki. 

 

Elérhetőség és árak 

 

A Transformer Book Duet TD300 magyarországi megjelenése a második negyedév közepén várható.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39