A Yahoo a mobilszegmensre összpontosítja figyelmét

Czipperer Dia, 2014. január 9. 13:42

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgató a CES-en beszélt arról, hogy a mobil kulcsfontosságú a vállalat jövője szempontjából. Ennek jegyében egy új alkalmazást is bemutattak, amelyet Yahoo News Digest névre kereszteltek.

A Yahoo büszke eddigi sikereire a mobilpiacot illetően. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Marissa Mayer, mielőtt előadásában rátért volna az új kezdeményezésekre, először a számokkal kezdte beszédét. Ezekből körvonalazódik, miért is olyan fontos a vállalat számára a mobil, melyre a jövőben még több figyelmet szentelnek majd. A tavalyi évben ugyanis átlépték a 400 milliós mobil felhasználói számot, amelybe nem tartozik bele a Tumblr. Ez fele azok számának, akik összességében az aktív felhasználók táborát képviselik. Szeptemberben is már 350 millióra rúgott ez a mutató.

 

Előadásában elmondta azt is, hogy szerinte nem titok, hogy éppen egy platformváltás közepén tartanak a mobil irányába. Mindez azonban nem csak a mobileszközök elterjedésének köszönhető, hanem annak is, hogy az emberek egyre több időt töltenek telefonjukon. Ez az arány az elmúlt három évben ötszörösére emelkedett.

 

 

Yahoo News Digest alkalmazás

 

A Yahoo új alkalmazása, amely a CES-en debütált, a News Digest nevet viseli, amely naponta kétszer személyre szabott hírek tömkelegével látja el a felhasználókat. Az applikáció iPhone-nal és iPod Touchcsal kompatibilis.

 

 

A vállalat emellett azt is bejelentette, hogy felvásárolták az Aviate-t, melynek alkalmazása helyzettől függő információkat jelenít meg a kezdőképernyőn a felhasználóknak, melyhez kontextusfüggő információkat használ, mint például a Wi-Fi kapcsolat, GPS, gyorsulásmérő adatok stb. A Yahoo a technológiát a jövőben – Mayer elmondása szerint – arra használná majd, hogy tartalmaikat „okosabbá és személyre szabottabbá” tegyék, hiszen az Aviate célja is hasonló a programmal: megismerni a felhasználói szokásokat, és azokhoz alkalmazkodni.

 

Ezekből világosan látszik, hogy a Yahoo számára még mindig a tartalom az elsődleges szempont, ám követve az aktuális trendeket és a platformváltás szem előtt tartva.

 

Forrás: Mobileworldlive.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Digitalizációból állít követendő példát a hazai cégek elé a Digiméter

Mi a közös a közösségi médiára specializálódott Klausz Social Group ügynökségben, a Hunnia Kristály vendéglátóipari nagykereskedésben és a Lumenet prémium világítással foglalkozó webáruházban? Mind a három cég úgy döntött pár évvel ezelőtt, hogy a digitalizáció segítségével fejlődik tovább, amiben olyan sikeresnek bizonyultak, hogy 2022-ben elnyerték a Digiméter-díjat. 

2022. november 26. 13:25

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

A Schneider Electric megoldásaival takarékoskodik a CLAAS

A Schneider Electric által szállított hálózatfelügyeleti rendszerrel tette hatékonyabbá energiafelhasználását a CLAAS Hungária Kft. A megoldás a költségek csökkentése mellett a karbantartást is támogatja, és a vártnál jóval gyorsabb megtérülést hozott: egy év, vagy még rövidebb idő alatt visszahozták a befektetett összeget a rendszerek, a fűtésvezérlés például mindössze egy szezon alatt.

2022. november 26. 10:12

Majdnem minden háztartásban van tévé, erre használjuk a legtöbbet

Tízből kilenc háztartásban van tévé, amelyet a magyarok közel fele naponta 1-3 órára kapcsol be – derült ki egy friss kutatásból. A felmérésben részt vevők tévénézésre és streamingre használják leggyakrabban a készülékeket, és az árra a legérzékenyebbek, ha tévévásárlásra kerül a sor. A Hisense kutatásából az is kiderült, hogy sportközvetítéseknél a minél nagyobb képernyőméret és a tévé képfelbontása a legfontosabb, új készüléket pedig mindössze a megkérdezettek 13 százaléka venne az elkövetkezendő egy évben.

2022. november 25. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20