Hackerek egy áruházlánc 70 millió ügyfelének adatait szerezték meg

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 10. 18:17

Hackerek 70 millió ügyfél adatai szerezték meg a Target amerikai üzletlánc feltört számítógépes adatbázisából - közölte pénteken weboldalán a CNN hírtelevízió.

A Target korábban arról tett bejelentést, hogy behatolók a hálaadás napját követő karácsonyi bevásárlási szezon idején mintegy 40 millió vásárló bankkártya-adataihoz jutottak hozzá. Most kiderült, hogy az adatlopás korábbi ügyfeleket is érint és a számítógépes betörők a vásárlók lakcímét, telefonszámát és e-mail címét is megszerezték. Az áruházlánc közölte, hogy az érintetteket igyekszik e-mailben értesíteni és figyelmeztetni őket, hogy ne válaszoljanak az olyan üzenetekre, amelyek látszólag a Targettől érkeztek. Gregg Steinhafel, a kiskereskedelmi hálózat vezérigazgatója sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. A Target bejelentette, hogy az ügyfeleket nem terheli majd felelősség az ellopott adataikkal történő esetleges visszaélések miatt. A lánc egyéves ingyenes hitelellenőrzést és a személyazonosság-lopás elleni védelmet kínált fel az Egyesült Államokban található üzletei vásárlóinak. A programhoz a következő három hónapban lehet csatlakozni. A Target üzleteinek forgalma az ünnepi bevásárlási szezonban 2-6 százalékkal esett vissza az adatlopásról szóló bejelentést követően.

Kulcsszavak: security adatlopás hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás