Új vezető a Microsoftnál az e-kormányzati program erősítésére

forrás: Prím Online, 2014. január 15. 13:44

Kormányzati technológiai vezetőként (National Technology Officer) a jövőben Loncsár Tibor irányítja a Microsoft Magyarország tevékenységét abban a kormányzati  programban, amelynek célja a hazai e-kormányzat technikai feltételeinek kialakítása, nagy hangsúlyt fektetve a felhő alapú technológiai megoldások fejlesztésére.

2014. január 15-től Loncsár Tibor a Microsoft Magyarország kormányzati technológiai vezetője (National Technology Officer). Az új vezető elsősorban azt a feladatot kapta, hogy irányítsa a cég tevékenységét abban a kormányzati programban, amelynek célja a hazai e-kormányzat technikai feltételeinek kialakítása.


 A Microsoft Magyarország a kormány stratégiai partnereként vesz részt idén a Nemzetgazdasági Minisztérium által felállított szakértői munkacsoportban, amely a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó Infokommunikációs Stratégiai Keretprogram megalkotását és végrehajtását, az elkövetkező hét év kormányzati IT fejlesztési politikájának meghatározását, az informatikai értelemben vett „okos állam” kiépítését tűzte ki célul. A fejlesztési terv egyik kulcseleme a felhőalapú technológiai megoldások kiépítése a kormányzati informatikában. A Microsoft Magyarország, közép és hosszú távú üzleti céljaival összhangban, elkötelezte magát a kormányzati tervek támogatása mellett, ezért kész az azok megvalósításához szükséges erőforrásokat biztosítani. A Microsoft azért hozta létre az új vezető pozíciót, hogy a kormányzati munkacsoportban magas szinten, a szakterületet jól ismerő szakemberrel


képviseltesse magát. A jövőben Kormányzati Informatikai Fejlesztésekért Felelős vezetőként, a közvetlenül a Microsoft ügyvezető igazgatójához tartozó Loncsár Tibor feladata lesz a stratégiai szempontból kiemelt együttműködési projekt ellenőrzése és irányítása.


Loncsár Tibor Magyarországon szerzett informatika szakos egyetemi diplomát, amelyet az Egyesült Államokban egészített ki szakirányú képzéssel. Az elmúlt két évtizedben Magyarországon, Kanadában, Svájcban és az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott különböző nagy nemzetközi cégeknél informatikai felsővezető pozíciókban. Magyarországon a Telenornál, a UPC-nél és a MOL Csoportnál tett szert tapasztalatokra, az utóbbi hat évben pedig a Dubai eGovernment program igazgatójaként irányította az Emirátusok e-kormányzati megoldásainak kiépítését.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com