Valós idejű vonatmenetrend okostelefonra

Czipperer Dia, 2014. január 22. 11:34

A GYSEV továbbfejleszti utastájékoztató rendszerét, melynek részeként újabb helyszínek kerülnek az állomási utastájékoztató rendszerbe. Az utasok pedig a plakátokon található QR-kódokkal az okostelefonjukra is letölthetik a valós idejű menetrendet.

Újabb várótermekben találkozhatnak az utasok információs monitorokkal, melyek valós idejű adatokkal szolgálnak a járatokkal kapcsolatban. A mostani fejlesztés olyan állomásokat érint, ahol intercity-vonatok is közlekednek.

 

Négy településen helyeztek el 107 cm átmérőjű monitorokat: Répcelakon, Csornán, Kapuváron (itt felújítási munkák miatt később szerelik fel) és Fertőszentmiklóson. Így ezentúl a késések pontosan nyomon követhetők, hiszen a kijelzőkön a valós idejű adatok szerepelnek.

 

A virtuális utastájékoztatás

 

A GYSEV fejlesztései közé tartozik az is, hogy mindezt kiterjessze okoseszközökre is. Az állomásokon plakátokat helyeznek el, melyeken QR-kódok találhatók. Ezeket okostelefonnal beolvashatják a felhasználók, és a telefonon azonnal megjelenik az adott állomás menetrendje, amely csakúgy, mint a kijelzők, valós idejű adatokkal szolgálnak.
 

 

Előnye mindennek, hogy miután ezt letöltötték, később ezt más helyszínen, más időpontban is megtekinthetik, amellyel – a késések függvényében – kalkulálhatják utazásukat, vagy ismerőseiket, barátaikat is tájékoztathatják az aktuális információkról.

 

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta, büszkék rá, hogy mindkét esetben saját fejlesztés valósulhatott meg. A projekt azonban itt nem ért a végéhez, a tervek között szerepel ugyanis, hogy a következő hónapokban a Győr-Sopron vonal összes állomásán valamint megállóhelyén kihelyezik majd a QR-kódokat tartalmazó plakátokat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

2021. szeptember 20. 15:59

Az ABB olaszországi gyárából többé nem kerül ki hulladék a lerakóba

Az ABB frosinonei (Olaszország) Smart Power gyártóüzemében sikerült elérni, hogy az üzem területéről egyáltalán ne kerüljön ki hulladék a lerakóhelyre, és mindezt 14 évvel az Európai Unió körforgásos gazdaságról szóló csomagjában rögzített 2035-ös céldátum előtt, melyhez legfeljebb 10%-nyi lerakóba kerülő hulladékmennyiség van kötve.

2021. szeptember 20. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46