400 millióért vesz startupot a Google

Czipperer Dia, 2014. január 27. 13:02

Egy jelentés szerint a Google felvásárolja a Deepmindot. Ezt a hírt már a keresőóriás is megerősítette, ám részleteket még nem árultak el ezzel kapcsolatban.

A londoni illetőségű mesterséges intelligencia kutatásokkal foglalkozó startup cég, a Deepmind Technologies a Google kezébe kerül. Ezt a vállalat is megerősítette, bár az árról egyelőre még nem esett szó, bár nem hivatalos információk szerint 400 millió dolláros üzletről van szó.

 

A Deepmindot három fiatalember – Demis Hassabis, Shane Legg és Mustafa Sulayman – hozta létre több mint egy éve, 2012-ben, bár a LinkedIn profiljuk szerint már három évesek. Azóta a cég különféle algoritmusokat fejleszt, melyeket szimulációkhoz használnak, valamint elektronikus kereskedelemben, illetve játékokhoz.

 

A Google háza táján nem meglepő egy újabb akvizíció terve, hiszen sorra követik egymást a felvásárlások. Ott van a sorban többek között a Boston Dynamics is, amely a robotika terén erősítené tovább a vállalatot, ám emellett már számos hasonló céget is bekebelezett a keresőóriás.

 

Forrás: Recode.net

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz, a Nokia telefonok gyártójához: októbertől Lars Silberbauer felel a vállalat Nokia készülékekkel, valamint a fogyasztói és vállalati szolgáltatásokkal kapcsolatos globális marketingtevékenységéért. Silberbauer közvetlenül Florian Seiche vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel, akivel együtt dolgoznak majd a Nokia-készülékekre és a HMD Global szolgáltatásaira vonatkozó hosszú távú növekedési stratégián.

2022. szeptember 29. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38