Satya Nadella a Microsoft vezetői székében

Czipperer Dia, 2014. február 4. 17:02

A Microsoft hivatalosan is bejelentette Steve Ballmer utódját. Az új elnök-vezérigazgató a már korábban rebesgetett Satya Nadella lett, aki korábban a vállalat nagyvállalati és felhőszolgáltatásokért felelős részlegének vezetője volt.

Satya Nadella huszonkét éve, 1992-ben csatlakozott a Microsoft csapatához, akkor az internetes és üzleti szolgáltatások alelnökeként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik az Office, Xbox és a Bing fejlesztésének vezetése, és később ő felelt a szerver-üzletágért is. Nadellát száz potenciális jelölt közül választották ki.

 

Nadella 46 éves, immáron 22 éve házas ember, aki – mint bevallotta – nagyon szeret tanulni, és szabadidejében szívesen olvas verseket vagy krikettezik. Indiában, Hyderabadban született. Az első indiai magánegyetemen szerzett diplomát, ám hamar az Egyesült Államokba költözött.
 

 

Steve Ballmer, a vállalat korábbi vezetője egy, a munkatársaknak írt e-mailben Nadellát úgy jellemezte, mint egy megbízható vezetőt, aki jelentős technológiai ismeretekkel és figyelemreméltó képességgel rendelkezik a piaci folyamatokat illetően. Azt is hozzátette, hogy évekig Satya közelében dolgozott, és sokszor maga is megtapasztalhatta ezeket a készségeket.

 

Nadella a Microsoft harmadik vezetője Bill Gates és Steve Ballmer után. Gates maga is távozik az igazgatótanács éléről, és a továbbiakban műszaki tanácsadóként vesz részt a vállalat életében. Az ő helyét John Thompson veszi át, aki maga is úgy nyilatkozott az új vezetőről, hogy egyértelműen a legjobb ember a Microsoft vezetésére.

 

Nadella szerint a Microsoft egyike azon kevés vállalatoknak, amelyek valóban forradalmasítják a világon a technológiát, és semmi nem lehet megtisztelőbb annál, mint hogy ő vezetheti a vállalatot. Úgy véli, hogy a Microsoft előtt álló lehetőség hatalmas, de ezek megragadása nagy részben az ő feladata, vagyis, hogy a vállalatot még produktívabbá tegye. Fontos, hogy felgyorsítsa azt a képességet, hogy az ügyfelek számára az innovatív termékeket, szolgáltatásokat még gyorsabban képesek legyenek átadni.

 

Ahogy fogalmazott: „nekünk van a legjobb platformunk arra, hogy megváltoztassuk a világot”.

 

  

Forrás: Microsoft.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A kiberbiztonsági céget végrehajtási képessége és technológiai víziója alapján értékelték a jelentésben. 

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

A napokban tette közé 2019 féléves eredményeit az idén 30 éves, 10 éve tőzsdén lévő Kulcs-Soft. A jelentés alapján legsikeresebb féléves rajtját vette a Cég, 210 MFt adózási utáni eredményt termelve, ami 8%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

2019. szeptember 1. 13:27

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás