Satya Nadella a Microsoft vezetői székében

Czipperer Dia, 2014. február 4. 17:02

A Microsoft hivatalosan is bejelentette Steve Ballmer utódját. Az új elnök-vezérigazgató a már korábban rebesgetett Satya Nadella lett, aki korábban a vállalat nagyvállalati és felhőszolgáltatásokért felelős részlegének vezetője volt.

Satya Nadella huszonkét éve, 1992-ben csatlakozott a Microsoft csapatához, akkor az internetes és üzleti szolgáltatások alelnökeként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik az Office, Xbox és a Bing fejlesztésének vezetése, és később ő felelt a szerver-üzletágért is. Nadellát száz potenciális jelölt közül választották ki.

 

Nadella 46 éves, immáron 22 éve házas ember, aki – mint bevallotta – nagyon szeret tanulni, és szabadidejében szívesen olvas verseket vagy krikettezik. Indiában, Hyderabadban született. Az első indiai magánegyetemen szerzett diplomát, ám hamar az Egyesült Államokba költözött.
 

 

Steve Ballmer, a vállalat korábbi vezetője egy, a munkatársaknak írt e-mailben Nadellát úgy jellemezte, mint egy megbízható vezetőt, aki jelentős technológiai ismeretekkel és figyelemreméltó képességgel rendelkezik a piaci folyamatokat illetően. Azt is hozzátette, hogy évekig Satya közelében dolgozott, és sokszor maga is megtapasztalhatta ezeket a készségeket.

 

Nadella a Microsoft harmadik vezetője Bill Gates és Steve Ballmer után. Gates maga is távozik az igazgatótanács éléről, és a továbbiakban műszaki tanácsadóként vesz részt a vállalat életében. Az ő helyét John Thompson veszi át, aki maga is úgy nyilatkozott az új vezetőről, hogy egyértelműen a legjobb ember a Microsoft vezetésére.

 

Nadella szerint a Microsoft egyike azon kevés vállalatoknak, amelyek valóban forradalmasítják a világon a technológiát, és semmi nem lehet megtisztelőbb annál, mint hogy ő vezetheti a vállalatot. Úgy véli, hogy a Microsoft előtt álló lehetőség hatalmas, de ezek megragadása nagy részben az ő feladata, vagyis, hogy a vállalatot még produktívabbá tegye. Fontos, hogy felgyorsítsa azt a képességet, hogy az ügyfelek számára az innovatív termékeket, szolgáltatásokat még gyorsabban képesek legyenek átadni.

 

Ahogy fogalmazott: „nekünk van a legjobb platformunk arra, hogy megváltoztassuk a világot”.

 

  

Forrás: Microsoft.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságukat túl-, az adathalászat veszélyeit alábecsülik a hazai kisvállalkozások

Az adathalászok nem válogatnak, így célkeresztjükbe egyre inkább olyan mikro-, kis- és közepes vállalkozások is kerülnek, amelyek nagy többsége továbbra sincs tisztában azzal, hogy mennyire sérülékenyek saját informatikai megoldásaik, és hogy egy-egy incidens mekkora kárt okozhat. A Telekom és a BellResearch legfrissebb kutatása szerint a vállalkozások túlnyomó többsége nem fordít kellő figyelmet az adathalászat elleni védelemre, a veszélyekkel pedig a legtöbb esetben még maguk a cégvezetők sincsenek tisztában. 

2022. április 21. 11:17

Ezek érdekelték leginkább a háború kitörése óta a magyar internetezőket

A legtöbben az orosz-ukrán háború percről-percre történő tudósítására, a gáz árára és árfolyamára, valamint a csernobili atomerőmű felrobbanásának több mint 30 évvel ezelőtti részleteire voltak kíváncsiak az utóbbi hetekben az interneten. A top 25 magyarországi keresésben a február 25. és március 5-e közötti időszakban 6 kulcsszó is az orosz-ukrán háborúra, illetve annak következményként az euró árfolyamára irányult – derült ki az Avantgarde Group kommunikációs tanácsadó cég internethasználati szokásokról készült elemzéséből. A kereséseket jelentősen befolyásolták a napi hírek, események, például a csernobili vagy éppen zaporizzsjai erőművek elfoglalása és visszafoglalása.

2022. április 12. 12:43

Mesterséges intelligencia jogszerűtlen alkalmazását büntette a NAIH

Rekordbüntetést szabott ki a NAIH, melyet a március végén megjelent előző évi beszámolójában hozott nyilvánosságra. Amellett, hogy ez az eddigi legmagasabb adatvédelmi büntetés, egyben az első is, mely mesterséges intelligencia jogszerűtlen felhasználásából adódik.

2022. április 5. 13:56

76 százalékkal nőtt tavaly a Huawei profitja

Változatlanul stabil a Huawei Technologies – derül ki a technológiai vállalat most közzétett éves pénzügyi jelentéséből. A Huawei 2021-ben 636,8 milliárd kínai jüan (99,88 milliárd USD) bevételt ért el, nettó nyeresége pedig 113,7 milliárd kínai jüan (17,834 milliárd USD) volt, ez éves szinten 75,9 százalékos növekedést jelent. A vállalat K+F-kiadásai 2021-ben elérték a 142,7 milliárd kínai jüant (22,383 milliárd USD), amely teljes bevételének 22,4 százalékát teszi ki: ezzel az elmúlt 10 év összes K+F-kiadása meghaladta a 845 milliárd kínai jüant (132,54 milliárd USD). A vállalat a továbbiakban is növeli kutatás-fejlesztési beruházásait.

2022. március 28. 17:06

A papíralapú névjegykártya már a múlté

Az első találkozás sorsdöntő lehet. Ez igaz a magánéletünkre is, de az üzleti világban sokkalta erőteljesebben érezteti a hatását. Míg egy papíralapú névjegykártya az átnyújtása után jó eséllyel a szemetesben vagy egy fiók mélyén landol, egy új megoldással, a digitális névjegykártyákkal az ismerkedés gyerekjáték, hiszen elég hozzáérinteni a másik telefonjához, és minden megosztani kívánt névjegyadatunk partnerünk telefonjára érkezik.

2022. március 17. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24