Satya Nadella a Microsoft vezetői székében

Czipperer Dia, 2014. február 4. 17:02

A Microsoft hivatalosan is bejelentette Steve Ballmer utódját. Az új elnök-vezérigazgató a már korábban rebesgetett Satya Nadella lett, aki korábban a vállalat nagyvállalati és felhőszolgáltatásokért felelős részlegének vezetője volt.

Satya Nadella huszonkét éve, 1992-ben csatlakozott a Microsoft csapatához, akkor az internetes és üzleti szolgáltatások alelnökeként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik az Office, Xbox és a Bing fejlesztésének vezetése, és később ő felelt a szerver-üzletágért is. Nadellát száz potenciális jelölt közül választották ki.

 

Nadella 46 éves, immáron 22 éve házas ember, aki – mint bevallotta – nagyon szeret tanulni, és szabadidejében szívesen olvas verseket vagy krikettezik. Indiában, Hyderabadban született. Az első indiai magánegyetemen szerzett diplomát, ám hamar az Egyesült Államokba költözött.
 

 

Steve Ballmer, a vállalat korábbi vezetője egy, a munkatársaknak írt e-mailben Nadellát úgy jellemezte, mint egy megbízható vezetőt, aki jelentős technológiai ismeretekkel és figyelemreméltó képességgel rendelkezik a piaci folyamatokat illetően. Azt is hozzátette, hogy évekig Satya közelében dolgozott, és sokszor maga is megtapasztalhatta ezeket a készségeket.

 

Nadella a Microsoft harmadik vezetője Bill Gates és Steve Ballmer után. Gates maga is távozik az igazgatótanács éléről, és a továbbiakban műszaki tanácsadóként vesz részt a vállalat életében. Az ő helyét John Thompson veszi át, aki maga is úgy nyilatkozott az új vezetőről, hogy egyértelműen a legjobb ember a Microsoft vezetésére.

 

Nadella szerint a Microsoft egyike azon kevés vállalatoknak, amelyek valóban forradalmasítják a világon a technológiát, és semmi nem lehet megtisztelőbb annál, mint hogy ő vezetheti a vállalatot. Úgy véli, hogy a Microsoft előtt álló lehetőség hatalmas, de ezek megragadása nagy részben az ő feladata, vagyis, hogy a vállalatot még produktívabbá tegye. Fontos, hogy felgyorsítsa azt a képességet, hogy az ügyfelek számára az innovatív termékeket, szolgáltatásokat még gyorsabban képesek legyenek átadni.

 

Ahogy fogalmazott: „nekünk van a legjobb platformunk arra, hogy megváltoztassuk a világot”.

 

  

Forrás: Microsoft.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

A Hack3 hackathon rendezvény egy izgalmas esemény a technológiai szakértők és a kreatív gondolkodású emberek számára. A rendezvényt február 24. és 26. között tartják, amely során a résztvevők közösen dolgoznak új technológiai megoldások kialakításán. A versenyzőknek lehetőségük van bemutatni kész megoldásaikat a zsűri előtt, és a legjobbak értékes nyereményeket nyerhetnek. A megbízó cégek pedig rövid idő alatt tudnak az általuk lefejleszteni kívánt termékhez közel kerülni. 

2023. február 19. 13:20

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

A cég hivatalos blogoldalán közzétett nyilatkozat szerint a Google Bard egyelőre felhasználók válogatott csoportjának lesz elérhető, de heteken belül a széles nyilvánosság számára is megnyílik majd.

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre 227 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 68 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a Virágbéke lett.

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

Az LG Electronics (LG) a Life’s Good díjjal olyan globális innovátorokat támogat, amelyek vállalják, hogy segítenek jobb életkörülményeket teremteni mindenki számára. A verseny fődíját a dél-koreai Dot Inc. kapta.

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hét innovációs díj kerül átadásra azon társaságok számára, akik jelentős innovációs teljesítménnyel pályáznak és 2023. február 3-ig beadják nevezésüket.

2023. január 16. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48