Már 60%-os a Jelly Bean elterjedtsége

Czipperer Dia, 2014. február 5. 16:32

Sokáig a Gingerbread volt a legnépszerűbb Android verzió, ám az idő előrehaladtával a Jelly Bean felülkerekedett rajta. A második helyet, azonban még a „puszedli” birtokolja, bár egyre nagyobb teret hódít magának a trónfosztó. Néhány hónap alatt a KitKat elterjedsége is növekedett.

Bár a Gingerbread nem közvetlenül a Jelly Bean elődje, a felhasználók egy része még mindig ezt használja (20%), többen, mint a 4.0-ás Ice Cream Sandwich verziót, ezzel még a dobogó második fokán áll.

 

Már tavaly októberben is a Jelly Bean elterjedtsége volt nagyobb, pedig sokáig nehéz volt letaszítani a trónról a Gingerbreadet. Úgy tűnik, a Jelly Bean különféle verziói egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a tortából: október óta 8, 6%-kal nőtt a népszerűsége, míg a 2.3-as verzióé 6,3%-kal csökkent.

 

 

2013. október

 

Azóta a KitKat is belépett a képbe, amely már egy hónap után 1,1%-ot harapott ki a tortából. Azóta tovább nőtt a részesedése, a legfrissebb adatok szerint 1,8%-ra.

 

2013. november 

 

A Jelly Bean különböző verziói közötti különbség is érdekes képet mutat. Míg a 4.1x veszített népszerűségéből – 37,3%-ról 35,5%-ra esett vissza –, addig a 4.3-as elterjedtsége folyamatosan nő. Novemberben még csak a készülékek 2,3%-án futott ez a verzió, mostanra azonban 8,9%-on áll. Ez részben annak is köszönhető, hogy számos készülék kapott az utóbbi időben 4.3-as frissítést. Összességében a készülékek 60,7%-án fut jelenleg valamilyen Jelly Bean verzió, amellyel abszolút többséget élvez Android fronton.

 

Legfrissebb adatok – 2014. február

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már nem éri meg külföldről rendelni, felpörögnek a magyar webshopok

Az árfolyamváltozás miatt már egyre kevesebb esetben éri meg euróban vagy dollárban külföldről rendelni, így még több vásárló fordul a hazai internetes áruházak irányába. A hazai webshopokon erősödő igény jelentkezik az önfenntartó életmóddal kapcsolatos árucikkek iránt. Emellett most jött el az ideális pillanat a külpiacok felé való nyitásra is a hazai e-kereskedelemben – véli Surányi Ferenc webshop-szakértő, az M. I. Solution Kft. ügyvezetője.

2022. augusztus 9. 12:34

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20