Már 60%-os a Jelly Bean elterjedtsége

Czipperer Dia, 2014. február 5. 16:32

Sokáig a Gingerbread volt a legnépszerűbb Android verzió, ám az idő előrehaladtával a Jelly Bean felülkerekedett rajta. A második helyet, azonban még a „puszedli” birtokolja, bár egyre nagyobb teret hódít magának a trónfosztó. Néhány hónap alatt a KitKat elterjedsége is növekedett.

Bár a Gingerbread nem közvetlenül a Jelly Bean elődje, a felhasználók egy része még mindig ezt használja (20%), többen, mint a 4.0-ás Ice Cream Sandwich verziót, ezzel még a dobogó második fokán áll.

 

Már tavaly októberben is a Jelly Bean elterjedtsége volt nagyobb, pedig sokáig nehéz volt letaszítani a trónról a Gingerbreadet. Úgy tűnik, a Jelly Bean különféle verziói egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a tortából: október óta 8, 6%-kal nőtt a népszerűsége, míg a 2.3-as verzióé 6,3%-kal csökkent.

 

 

2013. október

 

Azóta a KitKat is belépett a képbe, amely már egy hónap után 1,1%-ot harapott ki a tortából. Azóta tovább nőtt a részesedése, a legfrissebb adatok szerint 1,8%-ra.

 

2013. november 

 

A Jelly Bean különböző verziói közötti különbség is érdekes képet mutat. Míg a 4.1x veszített népszerűségéből – 37,3%-ról 35,5%-ra esett vissza –, addig a 4.3-as elterjedtsége folyamatosan nő. Novemberben még csak a készülékek 2,3%-án futott ez a verzió, mostanra azonban 8,9%-on áll. Ez részben annak is köszönhető, hogy számos készülék kapott az utóbbi időben 4.3-as frissítést. Összességében a készülékek 60,7%-án fut jelenleg valamilyen Jelly Bean verzió, amellyel abszolút többséget élvez Android fronton.

 

Legfrissebb adatok – 2014. február

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon bejelentette a Z 9 legújabb firmware frissítését

A Nikon bejelentette a Nikon Z 9 teljes képes tükör nélküli vezető fényképezőgép 2.10-es firmware verziójának kiadását.

2022. július 7. 09:53

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24