Újabb adathalász támadás az OTP ügyfelei ellen

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 5. 19:47

Az interneten terjedő, rossz magyarsággal megfogalmazott adathalász levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől - közölte a hitelintézet.

Az OTP Bank közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és az abban található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületre nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak. A bank most is hangsúlyozza: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Kéri, amennyiben valaki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül (www.otpbank.hu).
 

Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket - írja közleményében hitelintézet. A mostanihoz hasonló adathalász támadási kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59