Új Toshiba TUM-32PRO1 Ultra HD monitor

A kreatív szakembereknek tervezve

forrás: Prím Online, 2014. február 6. 14:28

A Toshiba bejelentette stílusos, 32 hüvelykes képátlójú, TUM-32PRO1 típusjelű Ultra HD monitorát, melyet kifejezetten kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki. Az Adobe színskála 99%-át támogatja, ez kristálytiszta, kiváló minőségű megjelenítést eredményez. A többféle megjelenítési üzemmód és a nagy betekintési szögű 4K-s panel révén a monitor fényképek és videók szerkesztéséhez, tervezési feladatokhoz kiváló.

 

A TUM-32PRO1-es típusú monitor olyan professzionális felhasználók számára készült, akiknek mindennapi munkájuk során a legjobb képminőségre van szükségük. Mindemellett a rendkívüli színreprodukálás és a többféle megjelenítési mód révén a monitor a dizájnerek kedvence lesz, ugyanakkor a Toshiba új megjelenítője számos más területen is kiválóan használható, például az egészségügyben, a tévéstúdiókban és a filmiparban.

 

Élethű színek

 

A TUM-32PRO1 az ipari szabványnak tekinthető Adobe RGB színskála 99%-val kompatibilis. A széles, legfőképp kék és zöld sávban megnövelt színtartomány segítségével a nyomtatott anyagoknak szinte teljesen megfelelő színvisszaadás lehetséges, így a monitor kiadók számára is kiváló megoldást nyújt. A monitor 10-bites megjelenítésre, így akár 1 073 740 000 különböző szín visszaadására is képes. A beépített képjavító eljárásokkal kiegészítve a megjelenített kép rendkívül élethű, tűéles és kristálytiszta.

 

Fotósok, nyomdászok és kiadóknál dolgozó szakemberek fotókat készíthetnek Adobe RGB színkezelést támogató kamerájukkal, melyeket a monitor továbbfejlesztett színvisszaadása révén kiválóan tudnak szerkeszteni, majd az eredeti színeknek megfelelően kinyomtatni. Ráadásul a Toshiba TUM-32PRO1 monitor a BT-709, SMPTE-C és EBU ipari szabványokkal is kompatibilis. A mozi- és tévé üzemmódoknak köszönhetően a monitoron úgy is megjeleníthetünk videókat, ahogy azok egy hagyományos tévékészüléken is láthatók.

 

Látható különbség

 

A Toshiba új monitora tükröződésmentesítő bevonata csökkenti a külső fényforrások okozta csillogást, így azok a felhasználó tevékenységét nem befolyásolják. Ezen felül a kijelzőpanel egyedileg szabályozható zónákkal rendelkező, Direct LED-es technológiájú háttérvilágítása magasabb kontrasztarányt tesz lehetővé, valamint a gyors képfrissítésnek köszönhetően a lendületes mozgások okozta elmosódás hatásai is csökkennek. A Toshiba vezérlőáramköre pedig a színvisszaadást és a fényerősséget a teljes kijelzőn automatikusan állítja be a megfelelő értékre. 

 

A beépített, egyedi technológia vívmányait azok is élvezhetik, akik nem Ultra HD felbontású alapanyagokkal dolgoznak. A TUM-32PRO1 lehetővé teszi, hogy az ilyen tartalmakat 4K felbontáson jelenítsük meg, ezzel javítva prezentációink, bemutatóink képminőségét.

 

Könnyen kezelhető masina

 

A TUM-32PRO1 sokrétű funkcionalitása ellenére rendkívül egyszerűen használható. A monitor egy X-Rite színkalibráló eszközt is tartalmaz, ez kiváló színvisszaadást, és valósághű árnyalatokat tesz lehetővé. A monitor beállítását a LAN port segítségével egy számítógépről vagy tabletről is elvégezhetjük, így a képernyőmenü nem zavarja a finomhangolást.

 

A kijelzőket Japánban fejlesztették, tervezték és gyártották, így a legendás precizitás az eszköz minden elemén szembetűnő. Az állítható talp fekvő és álló használatot egyaránt lehetővé tesz. Az árnyékoló keret csökkenti a monitor tükröződését, így különösen erős háttérfény esetén tesz igazán jó szolgálatot.

 

A monitor 2014 első negyedévében kerül az európai boltokba.

 

Toshiba TUM-32PRO1:

 

  Kijelző: 3840 x 2160 Ultra HD kijelző Direct LED háttérvilágítású panel

  Adobe RGB színskála 99%-os támogatása, sRGB, BT-709, EBU, SMPTE-C és TV/Mozi megjelenítési módok

  X- Rite színkalibráló eszköz mellékelve

  Tükröződésmentesítő bevonat

  Csatlakozók: 2 x HDMI, DisplayPort (Multi-stream), 1 x USB (kalibráló eszköz csatlakoztatására és karbantartási feladatokhoz), 1 x LAN és 1 x fejhallgató-csatlakozó

  Mellékelt kiegészítők: árnyékoló keret, kijelzőtisztító szett, HDMI® kábel, LAN kábel, DisplayPort kábel

  Kijelzőméret: 32 hüvelyk (80 cm)

  Megjelenítési terület (Sz x M): 697,92 x 392,58 mm

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Az MMD bemutatja az USB-C dokkolóval rendelkező Philips 346B1C monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C funkcióval rendelkező, 34 hüvelykes ívelt UltraWide VA LCD Philips 346B1C monitor piacra kerülését. 

2019. október 17. 09:00

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Itt a legsokoldalúbb színes, digitális, vágott lapos nyomdagép

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

2019. október 4. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás