Steve Wozniak szerint az Apple androidos mobilt is gyárthatna

Czipperer Dia, 2014. február 10. 15:22

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy, a Wirednek adott interjúban érdekes véleménynek adott hangot. Beszélt arról, hogy szerinte az Apple androidos telefonokkal is előrukkolhatna a jövőben.

A San Franciscó-i Apps World North America konferencián sikerült elcsípni a Wired újságírójának Steve Wozniakot, aki érdekes dolgokat mondott, szerinte ugyanis az Apple is megvetheti a lábát az Android piacon. Ahogy ő fogalmazott: „két arénában is játszhatunk egy időben”. Szerinte technikai akadályai nincsenek a dolognak, tekintve, hogy az Android nyílt forráskódú operációs rendszer, így bárki fejlesztheti.

 

Úgy gondolja, az Apple is készíthetne a jövőben egy olyan telefont, amely fedélzetén a Google Android operációs rendszere teljesít szolgálatot. Úgy véli, semmi nem tartja vissza az Apple-t attól, hogy az Androidra másodlagos piacként tekintsen, és készüljenek az "iAndroid" készülékek.

 

 

Szerinte a nagy termékek igazán titkos fejlesztés eredményei, és sokszor egy évtizedet is várni kell valami nagy dobásra. Ő támogatja az Apple koncepcióját abból a szempontból, hogy nem árasztja el az új iPhone modelleket új funkciókkal, mert ez nem egyenlő az innovációval. Ahogy elmondta, „ha van valami igazán jó, ne változtasd meg, ne cseszd el".

 

Furcsa mindezt tőle hallani, aki már nem vesz részt a vállalat napi munkájában, ám kijelentése egyáltalán nem szokatlan, hiszen nem ez az első alkalom, hogy nyíltan vállalja véleményét. A Techspot szerint bár az Apple már sokat engedett elveiből (lásd olcsó iPhone), elég valószínűtlen, hogy az operációs rendszer változás valamikor is beigazolódna.

 

Forrás: Wired.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, mennyit keres egy marketinges

Kreatív, izgalmas, ráadásul jó anyagi lehetőséggel és folyamatos fejlődéssel kecsegtet a marketinges szakma – derül ki egy frissen közzétett kutatásból. A területhez számos különálló munkakör kapcsolódik, a hirdetéskezelőtől a szövegíróig. Ráadásul most azt is megtudhattuk, melyik pozícióban mekkora bevételre számíthatunk.

2022. május 17. 13:58

A közösségi média dezinformációi mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik

Ötödik éve adja ki a tudomány helyzetéről szóló kutatását a 3M, a világ egyik leginnovatívabb cége. A 17 országban, államonként 1000 ember megkérdezésével végzett felmérés rámutat, hogy az emberek zöme bízik a tudományban, annak képviselőiben és eredményeiben, és ez a bizalom a pandémia hatására csak nőtt. Nagy arányban aggasztja ugyanakkor a válaszadókat, hogy a tudomány hitelét a közösségi és hagyományos médiában terjedő, áltudományos, vagy a tudományra hamisan hivatkozó dezinformációk alááshatják, ami hátráltatja a globális problémák közös megoldását.

2022. május 17. 12:37

Újrahasznosítják a vonatok fékezésekor keletkezett energiát Lengyelországban

30 millió euró értékű kereskedelmi együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a szuperkondezátorokat fejlesztő, az EIT InnoEnergy által támogatott észt Skeleton Technologies és a lengyel villamosenergia-elosztó közműcégeknek elektromos eszközöket gyártó ZPUE.  A jövőben közösen kínálnak energiatárolási megoldásokat a lengyel piacon.

2022. május 17. 11:16

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

2022. május 17. 09:47

Az új Dell tárolók az automatizálás, a biztonság és a többfelhős rugalmasság új szintjét teremtik meg

A Dell Technologies a teljes tárolási portfólióhoz továbbfejlesztett szoftvereket kínál, amelyek növelik az automatizációt, javítják a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságot és támogatják a publikus felhőszolgáltatásokat.

2022. május 16. 20:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24