Steve Wozniak szerint az Apple androidos mobilt is gyárthatna

Czipperer Dia, 2014. február 10. 15:22

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy, a Wirednek adott interjúban érdekes véleménynek adott hangot. Beszélt arról, hogy szerinte az Apple androidos telefonokkal is előrukkolhatna a jövőben.

A San Franciscó-i Apps World North America konferencián sikerült elcsípni a Wired újságírójának Steve Wozniakot, aki érdekes dolgokat mondott, szerinte ugyanis az Apple is megvetheti a lábát az Android piacon. Ahogy ő fogalmazott: „két arénában is játszhatunk egy időben”. Szerinte technikai akadályai nincsenek a dolognak, tekintve, hogy az Android nyílt forráskódú operációs rendszer, így bárki fejlesztheti.

 

Úgy gondolja, az Apple is készíthetne a jövőben egy olyan telefont, amely fedélzetén a Google Android operációs rendszere teljesít szolgálatot. Úgy véli, semmi nem tartja vissza az Apple-t attól, hogy az Androidra másodlagos piacként tekintsen, és készüljenek az "iAndroid" készülékek.

 

 

Szerinte a nagy termékek igazán titkos fejlesztés eredményei, és sokszor egy évtizedet is várni kell valami nagy dobásra. Ő támogatja az Apple koncepcióját abból a szempontból, hogy nem árasztja el az új iPhone modelleket új funkciókkal, mert ez nem egyenlő az innovációval. Ahogy elmondta, „ha van valami igazán jó, ne változtasd meg, ne cseszd el".

 

Furcsa mindezt tőle hallani, aki már nem vesz részt a vállalat napi munkájában, ám kijelentése egyáltalán nem szokatlan, hiszen nem ez az első alkalom, hogy nyíltan vállalja véleményét. A Techspot szerint bár az Apple már sokat engedett elveiből (lásd olcsó iPhone), elég valószínűtlen, hogy az operációs rendszer változás valamikor is beigazolódna.

 

Forrás: Wired.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39