Ismét lesz BeeSmarter csapatverseny

24 órás mobil programozó és app designer verseny

forrás: Prím Online, 2014. február 12. 10:02

Idén is megrendezik, immáron második alkalommal a BeeSmarter mobil programozó és app designer csapatversenyt. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen szervezi a megmérettetést.

A BeeSmarter egy egyedülálló programozóverseny, mivel hordozható eszközökre optimalizáltan kell komoly feladatokat megoldaniuk a versenyző csapatoknak, a döntőben együttműködve dizájner csapatokkal. Ez egy teljesen újszerű kapcsolódási pont, így nem csak a csapaton belüli kooperációs képesség számít, hanem más szakterületről érkezőkkel való együttműködés is.

 

Tavaly a csapatoknak jegyvásárlási rendszert, szívritmus szabályozta zenelejátszót, valamint egy virtuális kidobós játékot kellett elkészíteniük 24 óra leforgása alatt. A versenyben projektterv szerint kellett haladni, és az abban kiírt határidőket teljesíteni, valamint a dizájnercsapatoktól is meghatározott időközönként kaptak anyagokat, így egy nagyon összetett verseny jött létre. A BeeSmarteren a csapatok a feladatokat a jelenleg két legelterjedtebb platformon, Androidon és iOSen adhatják be.

 

A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok jelentkezését, valamint a dizájner csapatok jelentkezését 2014. február 19-ig várják a szervezők.

 

 

A megmérettetés 2014. február 21-23 között egy selejtező feladat megoldásával kezdődik valamennyi kategória számára, melyet a versenyző csapatok az interneten keresztül adhatnak be. A verseny döntője 2014. március 8-9 között a PPKE-n lesz. A döntőbe a legjobb 20 programozó és 6 legjobb dizájner csapat kerülhet be, a tavalyi dobogós csapatok mellé.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39