Okosszemüveggel válnak láthatóvá a rákos sejtek

Czipperer Dia, 2014. február 12. 15:37

Az orvostudomány is igyekszik kiaknázni az okoseszközökben rejlő lehetőségeket. A Washingtoni Egyetem kutatócsoportja fejlesztett ki egy olyan szemüveget, mely a rákos sejteket láthatóvá teszi a sebészek számára, ám a megoldást egy ideig csak tesztfázisban használják majd.

Samual Achilefu vezette azt a washingtoni kutatócsoportot, amely kifejlesztett egy eszközt a rákos műtéteket végző orvosok számára. A csúcstechnológiás szemüveg segítségével az orvos számára tökéletesen láthatóvá válnak a rákos sejtek a műtét közben.

 

A készülékben található egyedi szoftver a rákos sejteket kékre színezi. A színt az egyedi képalkotó eljárás adja, mely segítségével a sebészek számára egyértelműen megkülönböztethető a beteg szövetrész az egészségestől.

 

 

Achilefu és kollégái bíznak abban, hogy ezzel a készülékkel a későbbiek során feleslegessé válnak majd az újabb műtétek a betegeknél. A technológiát február 1-én kipróbálta már egy washingtoni orvos egy műtét során, de még további tesztelésekre és fejlesztésekre van szükség, mielőtt a rák elleni küzdelem biztos fegyverévé válna.

 

Forrás: Engadget.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39