NetIQ PlateSpin Recon 4: a tökéletes felderítő

forrás: Prím Online, 2014. február 14. 10:03

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhető a PlateSpin Recon 4, tervezési és elemzési megoldásának legújabb verziója. Az eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

Az eszköz segítségével pontosan áttekinthető és felbecsülhető a virtuális és fizikai kiszolgálókon futó informatikai szolgáltatások megóvásához szükséges infrastruktúra. A PlateSpin Recon leltárt készít a fizikai és virtuális gépekről, valamint összegyűjti az eszközök és szolgáltatások használati statisztikáit, így átfogó képet nyújt az adatközpontban futó alkalmazások és erőforrások felhasználási módjáról, illetve kihasználtságáról. Ezen információk megfelelő alapot biztosítanak a további tervezéshez, legyen szó akár szerverkonszolidációról, katasztrófa utáni helyreállításról, kapacitástervezésről vagy az adatközpont energiahatékonyságának optimalizálásáról.

 

Habár a legtöbb szervezet az optimális konszolidációhoz és teljesítményhez méretezi virtuális környezeteit, a biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítás területéről sokáig hiányzott ez az opció. A disaster recovery termékekhez kötődően az egyik nagy kihívást korábban az jelentette, hogy a vállalatok csak a legalapvetőbb jellemzőket tudták elemezni az informatikai szolgáltatásokkal és a tárhelyek kihasználtságával kapcsolatban, ezért nem rendelkeztek kellően részletes adatokkal, amelyek segítettek volna a biztonsági mentési folyamatok optimalizálásában, az adatvesztések minimalizálásában és a meglévő infrastruktúra hatékonyabb kihasználásában.

 

Mindez komoly dilemmát okozott az informatikus szakembereknek, mivel kénytelenek voltak költséges fizikai és virtuális biztonsági mentési infrastruktúrákat kiépíteni, hogy így védekezzenek az esetlegesen végleges biztonsági mentési hibák ellen, ugyanakkor a biztonsági mentési stratégia hatékonyságát nem tudták növelni.

 

A PlateSpin Recon 4 úgy oldja meg ezeket a problémákat, hogy részletes áttekintést biztosít a meglévő informatikai szolgáltatásokról, így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy előre felmérjék és ellenőrizzék biztonsági mentési és helyreállítási terveiket. A termék tényszerű adatokat szolgáltat, és különféle forgatókönyveket modellez, amelyek révén pontosan megállapítható, hogy milyen specifikációkkal kell rendelkeznie egy új disaster recovery környezetnek. Használatával csökkenthetők a biztonsági mentési infrastruktúra fenntartásának költségei, és minimalizálhatók az esetleges üzleti veszteségek és leállások.

 

 

A tervezési és elemzési eszköz által szolgáltatott adatok a PlateSpin termékcsalád kiváló szerverkonszolidációs képességeivel kombinálva teljes, a korábbiaknál sokkal hatékonyabb biztonsági mentési stratégiák kialakítását és megvalósítását teszik lehetővé. A PlateSpin Recon segítségével felderített igények pontosan kiszolgálhatók a NetIQ PlateSpin Forge katasztrófavédelmi megoldással, amellyel egyszerűen tükrözhetők és védhetők teljes informatikai szolgáltatások, beleértve az adatokat, alkalmazásokat és operációs rendszereket. 

 

A NetIQ PlateSpin Recon 4 már elérhető. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

A KPMG kiterjeszti együttműködését a Microsofttal

Az új KPMG innovációk többségéhez a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia megoldásai adják majd az alapot, segítve a KPMG ügyfeleit a jobb és precízebb döntéshozatalban, a termelékenység növelésében és nagyobb költséghatékonyság elérésében.

2019. december 10. 10:11

Új, kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz

Az Allianz ConnX applikációján keresztül elérhető egy távoli videós kárfelvételi szolgáltatás így az ügyfelek mobiltelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, néhány egyszerű lépésben, élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket lakás- és gépjármű kár esetén. Az új Allianz Online kárstátuszkövető alkalmazás pedig a bejelentett károk nyomon követését teszi még könnyebbé és átláthatóbbá.

2019. december 10. 09:07

Robotizált folyamatautomatizációs szolgáltatások a Tech Data kínálatában

Új big data és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásportfóliót tett elérhetővé több európai országban, köztük hazánkban is a Tech Data, miután partneri szerződést kötött a rutinszerű irodai munkafolyamatokat automatizáló Automation Anywhere-rel.

2019. december 9. 18:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás