Schneider Electric - HP: közös IT menedzsment platform

forrás: Prím Online, 2014. február 17. 10:46

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a HP bejelentették partneri együttműködésüket, amelynek keretében a vállalatok megoldásaik ötvözésével átfogó adatközponti és IT menedzsment platformot szállítanak.

Az egységesített megoldás része a HP Converged Management Consulting Services (CMCS) a Schneider Electric StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) architektúrájával. A két vállalat így egyedülálló módon képes összekapcsolni a fizikai infrastruktúra elemeit az üzleti folyamatokkal, és a felhasználók számára továbbfejlesztett, holisztikus üzleti hatásanalízist kínál.

A StruxureWare for Data Center egyedülálló képességeinek köszönhetően részletgazdag ábrázolást, jelentéseket és analitikát készít az adatközponti és a kiszolgáló infrastruktúra, valamint az adatközpontnak helyet adó épületről, így a DCIM technológia ideális kiegészítője a HP Asset Manager szoftvernek. E két megoldás kombinációja jelentős energiamegtakarítást, valamint az informatikai eszközök és szolgáltatások hatékonyabb menedzselését biztosítja.

A Schneider Electric és a HP integrálja továbbá a StruxureWare for Data Centers és a HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) megoldásokat, mellyel megvalósul a DCIM és az IT Service Management (ITSM) platformok közötti kommunikáció és az eszköznyilvántartási adatok összehangolása. A HP ezenkívül elérhetővé teszi a StruxureWare for Data Centers funkcióit és szolgáltatásait a HP saját Converged Management Consulting Framework keretrendszerében. Az integrációval a tanácsadók megalapozott javaslatokat tesznek a megoldások adatközpontokba tervezett telepítéseire, és meghatározzák a teljes ITSM és a DCIM rendszer egyesítésének legjobb módját az adott környezetben.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás