Schneider Electric - HP: közös IT menedzsment platform

forrás: Prím Online, 2014. február 17. 10:46

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a HP bejelentették partneri együttműködésüket, amelynek keretében a vállalatok megoldásaik ötvözésével átfogó adatközponti és IT menedzsment platformot szállítanak.

Az egységesített megoldás része a HP Converged Management Consulting Services (CMCS) a Schneider Electric StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) architektúrájával. A két vállalat így egyedülálló módon képes összekapcsolni a fizikai infrastruktúra elemeit az üzleti folyamatokkal, és a felhasználók számára továbbfejlesztett, holisztikus üzleti hatásanalízist kínál.

A StruxureWare for Data Center egyedülálló képességeinek köszönhetően részletgazdag ábrázolást, jelentéseket és analitikát készít az adatközponti és a kiszolgáló infrastruktúra, valamint az adatközpontnak helyet adó épületről, így a DCIM technológia ideális kiegészítője a HP Asset Manager szoftvernek. E két megoldás kombinációja jelentős energiamegtakarítást, valamint az informatikai eszközök és szolgáltatások hatékonyabb menedzselését biztosítja.

A Schneider Electric és a HP integrálja továbbá a StruxureWare for Data Centers és a HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) megoldásokat, mellyel megvalósul a DCIM és az IT Service Management (ITSM) platformok közötti kommunikáció és az eszköznyilvántartási adatok összehangolása. A HP ezenkívül elérhetővé teszi a StruxureWare for Data Centers funkcióit és szolgáltatásait a HP saját Converged Management Consulting Framework keretrendszerében. Az integrációval a tanácsadók megalapozott javaslatokat tesznek a megoldások adatközpontokba tervezett telepítéseire, és meghatározzák a teljes ITSM és a DCIM rendszer egyesítésének legjobb módját az adott környezetben.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38