Az Apple és a Google küzd a Flappy Bird klónok ellen

Czipperer Dia, 2014. február 17. 12:54

Hivatalosan is megszűnt a Flappy Bird játék, ám a klónok azóta szép számmal szaporodnak. Az Apple és a Google azonban elszántan küzd azért, hogy ezek az appok ne kerüljenek be alkalmazásboltjukba.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a fél éve megjelent Flappy Bird alkalmazás lekerül az app store-ok virtuális polcáról, ugyanis a játék fejlesztője úgy döntött, nem bírja tovább a hirtelen jött népszerűséget, és nyugalomra vágyik, így a játék forgalmazását megszűnteti.

 

Azóta viszont szép számmal jelennek meg a különféle klónok, melyek kihasználva az eredeti app népszerűségét és a felhasználók felháborodását, igyekeznek utat törni maguknak. A Google és az Apple azonban elszántan igyekeznek, hogy ezek ne szaporodjanak el.

 

A fejlesztők felháborodásuknak hangot adva Twitteren csiripeltek élményeikről. Ken Carpenter, a Flappy Dragon fejlesztője tweetelt arról, hogy játékát az Apple elutasította arra hivatkozva, hogy az app megtévesztő. Erre számos válasz érkezett, más fejlesztők is hasonló esetekről számoltak be.

 

Az Apple szóvivője arról nyilatkozott, hogy a vállalat nem csupán a „flappy” névre hallgató appokra van kihegyezve, hanem minden olyan megoldásra, mely az eredeti játékot kívánja helyettesíteni valamilyen módon.

 

A Google pedig azt írta Carpenternek, amikor eltávolították appját, hogy ne használjon irreleváns, megtévesztő illetve túlzó kulcsszavakat az alkalmazás leírásánál és a címben. Ő is válaszolt a vállalatnak egy mondatban, melyben azt írta, hogy a Flappy Dragon a legjobb flappy játék most, hogy a Flappy Bird megszűnt.

 

A fejlesztő megkísérelte másodszor is regisztrálni alkalmazását, ám újabb leutasításba ütközött. Ezután megváltoztatta az app nevét Derpy Dragonra, és így már nem kötött bele a vállalat. Az alkalmazás jelenleg is elérhető a Google Play áruházban.

 

 

Nem Carpenter volt az első, aki nevet változtatott azért, hogy applikációja bekerülhessen az alkalmazásáruházba. A Flappy Bee játékot is átkeresztelték Jumpy Bee névre az App Store-ban, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy ez az Apple kérésére történt-e vagy sem.

 

Mindenesetre a Google Play Store-ban még az eredeti néven fut a játék, vagyis a két vállalat még csak most kezdi igazán felvenni a harcot a „flappy-áradattal”, és a korábban feltöltött appok egyelőre köszönik szépen, jól érzik magukat.

 

Forrás: TheVerge.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

A tavaly 1500 döntéshozóval megrendezett, teltházas Magyar Marketing Fesztivál – a szervezők közleménye szerint – minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 7. alkalommal 2020. január 23-án. Az esemény célja – a hagyományokhoz híven – a 2020-as év várható üzleti és marketingtrendjeinek bemutatása, a vállalkozások, cégvezetők és döntéshozók felkészítése az idei év kihívásaira.

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

A digitális biztonság területén számos jelentős változás ment végbe 2019-ben, amelyet a Sophos 2020 Threat Report is részletez. A védelmi oldalon állók számára fontos megérteni ezeket a trendeket ahhoz, hogy számítani tudjanak a jövőben felbukkanó fenyegetésekre és hogy a legjobban felkészüljenek rájuk. A Sophos most bemutat néhány jelentősebb változást az elmúlt évből, mely a digitális biztonság területét érintette, és hatással lesz a 2020-as helyzetre is. Szóba kerülnek a zsarolóvírusok, az automatizált, aktív támadások, a gépi tanulás és a mobilokat, illetve a felhőket érintő biztonsági kockázatok.

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

Hamarosan itt van 2020 – az év, amelyet sokan mérföldkőnek tartottak a technológiában. Számos intelligens eszköz, rendszer és alkalmazás összekapcsolódik és együttesen formálja azt, amit manapság edge-nek hívunk, ám egyelőre nem suhannak könnyedén oda-vissza teljesen önvezető autók az utakon. A fejlesztések alapja a hihetetlen mennyiségű adat és hatalmas számítási teljesítmény – a következő tíz évben keletkező adatmennyiséget tekintve pedig csak elképzelni lehet, milyen lesz a minket körülvevő világ 2030-ban, olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyekre még csak nem is gondoltunk.

2019. december 27. 10:55

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás