Meghekkelték a Kickstartert

Czipperer Dia, 2014. február 17. 15:24

A felhasználók adatai illetéktelen kezekbe kerültek a Kickstarteren, miután hekkerek támadták meg az oldalt. Egyelőre még nem tudni, pontosan hány felhasználó adatai szivárogtak ki.

Blogposztban jelentette be a Kickstarter szombaton, hogy hekkerek támadták meg az oldalt. Az estről a vállalat vezérigazgatója, Yancey Strickler számolt be.

 

Az eset szerda éjjel történt. A hekkerek bár hozzáfértek néhány felhasználói adathoz, a vállalat szerint azonban szerencsére semmilyen bankkártya-adat nem került illetéktelen kezekbe. A hekkerek bizonyos felhasználónevekhez, e-mail címekhez, telefonszámokhoz és titkosított jelszavakhoz fértek hozzá.

 

 

A Kickstarter azt javasolja bejegyzésében a usereknek, hogy amint tehetik, változtassák meg jelszavukat, és lehetőleg biztonságos jelszót adjanak meg. Azt is tanácsolják, hogy azokon az oldalakon is tegyék meg ezt a lépést, ahol szintén ezt a jelszót használták.

 

Egyelőre nem tudni, pontosan hány felhasználó érintett az eset kapcsán, és egyelőre az is rejtély, pontosan milyen módon sikerült behatolni a rendszerbe.

 

A cég nevében Strickler elnézést kért a történtekért, és elmondta, hogy az eset őket is felkavarta. Hozzátette, hogy már sokat javítottak a biztonsági eljárásokon és a rendszeren, de az elkövetkezendő hetekben és hónapokban tovább folytatják a munkálatokat. Minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy még egyszer ne fordulhasson elő hasonló eset.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05