Meghekkelték a Kickstartert

Czipperer Dia, 2014. február 17. 15:24

A felhasználók adatai illetéktelen kezekbe kerültek a Kickstarteren, miután hekkerek támadták meg az oldalt. Egyelőre még nem tudni, pontosan hány felhasználó adatai szivárogtak ki.

Blogposztban jelentette be a Kickstarter szombaton, hogy hekkerek támadták meg az oldalt. Az estről a vállalat vezérigazgatója, Yancey Strickler számolt be.

 

Az eset szerda éjjel történt. A hekkerek bár hozzáfértek néhány felhasználói adathoz, a vállalat szerint azonban szerencsére semmilyen bankkártya-adat nem került illetéktelen kezekbe. A hekkerek bizonyos felhasználónevekhez, e-mail címekhez, telefonszámokhoz és titkosított jelszavakhoz fértek hozzá.

 

 

A Kickstarter azt javasolja bejegyzésében a usereknek, hogy amint tehetik, változtassák meg jelszavukat, és lehetőleg biztonságos jelszót adjanak meg. Azt is tanácsolják, hogy azokon az oldalakon is tegyék meg ezt a lépést, ahol szintén ezt a jelszót használták.

 

Egyelőre nem tudni, pontosan hány felhasználó érintett az eset kapcsán, és egyelőre az is rejtély, pontosan milyen módon sikerült behatolni a rendszerbe.

 

A cég nevében Strickler elnézést kért a történtekért, és elmondta, hogy az eset őket is felkavarta. Hozzátette, hogy már sokat javítottak a biztonsági eljárásokon és a rendszeren, de az elkövetkezendő hetekben és hónapokban tovább folytatják a munkálatokat. Minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy még egyszer ne fordulhasson elő hasonló eset.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59