IDC: Fellendült az irodai lézernyomtatók forgalma Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 18. 11:20

Az irodai lézernyomtatók forgalma 2013 negyedik negyedévében volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedést ért el Magyarországon, a tintasugaras nyomtatók forgalma viszont csökkent - írja az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat kedden közzétett elemzése.

A tanulmány megállapítja, hogy Magyarországon javult az üzleti hangulat, a vállalatok magas keresletet támasztanak az irodai berendezések piacán, elsősorban a többfunkciós nyomtatók (MFP) iránt. A kereslet súlypontja annak ellenére is a középkategóriás termékek felé kezd eltolódni, hogy a vállalatok változatlanul nagy árérzékenységet tanúsítanak beszerzési döntéseikben és a lehető legtöbbet akarják kihozni beruházási kereteikből.
 

Az irodai lézernyomtató kategória kivételével a fénymásoló és nyomtató piac (hardcopy peripherals - HCP) egésze viszont továbbra is nehézségekkel küszködik. A forgalom a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 8,3 százalékkal 68 ezer 400 készülékre, értékben 21 millió dollárra csökkent. Az elsősorban lakossági igényeket kielégítő tintasugaras nyomtatók piaci forgalma 20 százalékkal zsugorodott a negyedik negyedévben éves összevetésben.
 

Az IDC adatai szerint a magyar HCP piacot darabszám szerinti forgalomban a Hewlett-Packard uralja közel 57 százalékos piaci részesedéssel, a második helyen a Canon állt 19,5 százalékkal, a harmadikon a Samsung 8,5 százalékkal.
 

Kulcsszavak: printer nyomtató IDC

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

Ismerje meg az AGON gaming monitorok 5. generációját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

2022. szeptember 16. 11:26

Az LG egy 240 Hz-es ívelt OLED gaming monitort mutat be a 2022-es IFA kiállításon

Az LG Electronics (LG) a 2022-es berlini IFA kiállításon mutatja be legújabb prémium kategóriás monitorait, amelyek közül is kiemelkedik a 45GR95QE típusú UltraGear OLED gaming kijelző. Az LG első 45 hüvelykes, 240 Hz-es képfrissítési frekvenciájú ívelt OLED-kijelzője olyan vizuális teljesítményt, sebességet és funkciókat kínál a játékosok számára, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a kompromisszummentes játékélmény.

2022. augusztus 29. 19:21

A Porsche Design és az AGON by AOC bemutatja az új PD27S gaming monitort

Az exkluzív dizájn márka Porsche Design és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – együttesen mutatják be a Porsche Design AOC AGON PRO PD27S 68,6 cm-es/27 hüvelykes, prémium, a Porsche sportkocsi elemei által inspirált gaming monitort. 

2022. augusztus 23. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38