Elérhető az új Novell Open Enterprise Server

Új kiadás a legfrissebb SUSE Linux összes előnyével

forrás: Prím Online, 2014. február 19. 12:26

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Open Enteprise Server 11 SP2Az új kiadás továbbfejlesztett funkciókat tartalmaz többek között a telepítés, a kvótamenedzsment, a felügyelet, valamint a fájl- és tárolási szolgáltatások terén.

Gyorsabb, egyszerűbb telepítés

 

Az új kiadásban elérhetővé vált az expressz telepítési mód, amely minimális beavatkozást kíván a felhasználótól, így az installálás kevesebb időt és szaktudást igényel. Emellett a telepítés vagy a frissítés után másolatok is készíthetők az Open Enterprise Server rendszert futtató szerverekről.

 

Egységes kvótamenedzsment

 

A Novell dinamikus fájltárolási megoldása, a Dynamic Storage Technology (DST) az Open Enterprise Server új kiadásban egységes kvótamenedzsment rendszert is biztosít, amellyel egyszerűbben kezelhető és felügyelhető a lemezterület. Az IT szakemberek könnyedén létrehozhatják, módosíthatják vagy törölhetik a tárhelykvótákat és a felhasználók számára kiosztott tárterületeket az elsődleges köteteken, majd egyszerűen alkalmazhatják ugyanazokat a beállításokat a másodlagos köteteken.

 

 

Felügyeleti eszközök

 

A friss Open Enterprise Server továbbfejlesztett megoldásokkal járul hozzá az átfogó felügyelethez, amelyek közül a Novell Remote Manager új állapotfelügyelő a szerverek működését alapvetően befolyásoló jellemzőket ellenőrzi, míg a beépülő modulok a CIFS (Common Internet File System) fájlrendszer és az AFP (Apple Filing Protocol) kilensek megfigyelését és kezelését végzik. Egy új segédprogram pedig a régi, már nem aktív felhasználókhoz tartozó fájlokat és könyvtárakat azonosítja be.

 

Fájl- és tárolási szolgáltatások

 

Az új Open Enterprise Server elemei jobban integrálhatók külső gyártók vírusirtó szoftvereivel, továbbá biztonsági mentés és hardverbiztonsági modul gondoskodik az adattárolók biztonságáról.

 

Domain Services for Windows

 

Új funkciókkal bővült a Domain Services for Windows szolgáltatás, amely egyszerűbb hozzáférést biztosít a Windows-felhasználók számára a Linux szervereken található erőforrásokhoz. A telephelyekhez és alhálózatokhoz kapcsolódó funkció lehetővé teszi az informatikai szakembere számára, hogy több helyszínen alkalmazzanak beállításokat még akkor is, ha a tartományvezérlők nem egy helyen találhatók. A Novell Client támogatásnak köszönhetően továbbá a felhasználók a Novell Client munkaállomás-szoftver használatával is azonosíthatják magukat a Domain Services for Windows szervereken.

 

NetIQ eDirectory 8.8 SP8

 

A NetIQ eDirectory (korábban: Novell eDirectory) legújabb kiadása jelentős fejlesztéseket tartalmaz a skálázhatóság és a teljesítmény terén. Teljes mértékben kihasználja a szerver feldolgozási teljesítményét, ami nagyságrendekkel gyorsabb feldolgozást eredményez, különösen az erősen terhelt vagy sok személyazonosság-kezelési feladatot ellátó környezetekben.

 

A Novell Open Enterprise Server 11 SP2 már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05