Elérhető az új Novell Open Enterprise Server

Új kiadás a legfrissebb SUSE Linux összes előnyével

forrás: Prím Online, 2014. február 19. 12:26

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Open Enteprise Server 11 SP2Az új kiadás továbbfejlesztett funkciókat tartalmaz többek között a telepítés, a kvótamenedzsment, a felügyelet, valamint a fájl- és tárolási szolgáltatások terén.

Gyorsabb, egyszerűbb telepítés

 

Az új kiadásban elérhetővé vált az expressz telepítési mód, amely minimális beavatkozást kíván a felhasználótól, így az installálás kevesebb időt és szaktudást igényel. Emellett a telepítés vagy a frissítés után másolatok is készíthetők az Open Enterprise Server rendszert futtató szerverekről.

 

Egységes kvótamenedzsment

 

A Novell dinamikus fájltárolási megoldása, a Dynamic Storage Technology (DST) az Open Enterprise Server új kiadásban egységes kvótamenedzsment rendszert is biztosít, amellyel egyszerűbben kezelhető és felügyelhető a lemezterület. Az IT szakemberek könnyedén létrehozhatják, módosíthatják vagy törölhetik a tárhelykvótákat és a felhasználók számára kiosztott tárterületeket az elsődleges köteteken, majd egyszerűen alkalmazhatják ugyanazokat a beállításokat a másodlagos köteteken.

 

 

Felügyeleti eszközök

 

A friss Open Enterprise Server továbbfejlesztett megoldásokkal járul hozzá az átfogó felügyelethez, amelyek közül a Novell Remote Manager új állapotfelügyelő a szerverek működését alapvetően befolyásoló jellemzőket ellenőrzi, míg a beépülő modulok a CIFS (Common Internet File System) fájlrendszer és az AFP (Apple Filing Protocol) kilensek megfigyelését és kezelését végzik. Egy új segédprogram pedig a régi, már nem aktív felhasználókhoz tartozó fájlokat és könyvtárakat azonosítja be.

 

Fájl- és tárolási szolgáltatások

 

Az új Open Enterprise Server elemei jobban integrálhatók külső gyártók vírusirtó szoftvereivel, továbbá biztonsági mentés és hardverbiztonsági modul gondoskodik az adattárolók biztonságáról.

 

Domain Services for Windows

 

Új funkciókkal bővült a Domain Services for Windows szolgáltatás, amely egyszerűbb hozzáférést biztosít a Windows-felhasználók számára a Linux szervereken található erőforrásokhoz. A telephelyekhez és alhálózatokhoz kapcsolódó funkció lehetővé teszi az informatikai szakembere számára, hogy több helyszínen alkalmazzanak beállításokat még akkor is, ha a tartományvezérlők nem egy helyen találhatók. A Novell Client támogatásnak köszönhetően továbbá a felhasználók a Novell Client munkaállomás-szoftver használatával is azonosíthatják magukat a Domain Services for Windows szervereken.

 

NetIQ eDirectory 8.8 SP8

 

A NetIQ eDirectory (korábban: Novell eDirectory) legújabb kiadása jelentős fejlesztéseket tartalmaz a skálázhatóság és a teljesítmény terén. Teljes mértékben kihasználja a szerver feldolgozási teljesítményét, ami nagyságrendekkel gyorsabb feldolgozást eredményez, különösen az erősen terhelt vagy sok személyazonosság-kezelési feladatot ellátó környezetekben.

 

A Novell Open Enterprise Server 11 SP2 már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégalapítás Németországban és Ausztriában - hasonlóságok és különbségek

Bár az uniós jogharmonizáció következtében a cégalapítás folyamatában sincsenek jelentős különbségek, mégis van néhány olyan eltérés, amivel még az alapítás előtt érdemes tisztában lenni. Egy megbízható tanácsadó cég segítségével pedig különösen sok időt és pénzt is spórolhat a külpiacra lépő magyar vállalkozó.  

2019. október 21. 08:20

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás