Elérhető az új Novell Open Enterprise Server

Új kiadás a legfrissebb SUSE Linux összes előnyével

forrás: Prím Online, 2014. február 19. 12:26

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Open Enteprise Server 11 SP2Az új kiadás továbbfejlesztett funkciókat tartalmaz többek között a telepítés, a kvótamenedzsment, a felügyelet, valamint a fájl- és tárolási szolgáltatások terén.

Gyorsabb, egyszerűbb telepítés

 

Az új kiadásban elérhetővé vált az expressz telepítési mód, amely minimális beavatkozást kíván a felhasználótól, így az installálás kevesebb időt és szaktudást igényel. Emellett a telepítés vagy a frissítés után másolatok is készíthetők az Open Enterprise Server rendszert futtató szerverekről.

 

Egységes kvótamenedzsment

 

A Novell dinamikus fájltárolási megoldása, a Dynamic Storage Technology (DST) az Open Enterprise Server új kiadásban egységes kvótamenedzsment rendszert is biztosít, amellyel egyszerűbben kezelhető és felügyelhető a lemezterület. Az IT szakemberek könnyedén létrehozhatják, módosíthatják vagy törölhetik a tárhelykvótákat és a felhasználók számára kiosztott tárterületeket az elsődleges köteteken, majd egyszerűen alkalmazhatják ugyanazokat a beállításokat a másodlagos köteteken.

 

 

Felügyeleti eszközök

 

A friss Open Enterprise Server továbbfejlesztett megoldásokkal járul hozzá az átfogó felügyelethez, amelyek közül a Novell Remote Manager új állapotfelügyelő a szerverek működését alapvetően befolyásoló jellemzőket ellenőrzi, míg a beépülő modulok a CIFS (Common Internet File System) fájlrendszer és az AFP (Apple Filing Protocol) kilensek megfigyelését és kezelését végzik. Egy új segédprogram pedig a régi, már nem aktív felhasználókhoz tartozó fájlokat és könyvtárakat azonosítja be.

 

Fájl- és tárolási szolgáltatások

 

Az új Open Enterprise Server elemei jobban integrálhatók külső gyártók vírusirtó szoftvereivel, továbbá biztonsági mentés és hardverbiztonsági modul gondoskodik az adattárolók biztonságáról.

 

Domain Services for Windows

 

Új funkciókkal bővült a Domain Services for Windows szolgáltatás, amely egyszerűbb hozzáférést biztosít a Windows-felhasználók számára a Linux szervereken található erőforrásokhoz. A telephelyekhez és alhálózatokhoz kapcsolódó funkció lehetővé teszi az informatikai szakembere számára, hogy több helyszínen alkalmazzanak beállításokat még akkor is, ha a tartományvezérlők nem egy helyen találhatók. A Novell Client támogatásnak köszönhetően továbbá a felhasználók a Novell Client munkaállomás-szoftver használatával is azonosíthatják magukat a Domain Services for Windows szervereken.

 

NetIQ eDirectory 8.8 SP8

 

A NetIQ eDirectory (korábban: Novell eDirectory) legújabb kiadása jelentős fejlesztéseket tartalmaz a skálázhatóság és a teljesítmény terén. Teljes mértékben kihasználja a szerver feldolgozási teljesítményét, ami nagyságrendekkel gyorsabb feldolgozást eredményez, különösen az erősen terhelt vagy sok személyazonosság-kezelési feladatot ellátó környezetekben.

 

A Novell Open Enterprise Server 11 SP2 már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59