Itt az adat, hol az adat?

Egyre több az adatlopás, mely a felhasználóknak a legértékesebb

Czipperer Dia, 2014. február 21. 12:19

Manapság egyre több készüléken tárolunk fontos adatokat: számítógépen és mobileszközön egyaránt. A Kaspersky felméréséből úgy tűnik, hiába a drága kütyü, nem azt féltik elsősorban az emberek, hanem, amit tárolnak rajta. Ez azonban könnyen illetéktelen kezekbe kerülhet.

Fogyasztói társadalomban élünk: használati eszközeink már olyanok, min a ruhák. Ha elkopik, egyszerűen újat veszünk. Hiába költünk több tízezer forintot egy-egy okoskütyüre, nem olyan fontos számunkra maga az eszköz, mint amit rajta tárolunk. A Kaspersky Lab felmérése rámutat, hogy a felhasználók jelentős része, 56%-a véli úgy, hogy a személyes adatok többet érnek számukra.

 

Ami nekünk szent, másnak csak egy áru

 

A felmérés szerint minden ötödik rosszindulatú támadás jár adatvesztéssel, melyek általában személyes adatok, ezek 61%-át pedig sosem tudják visszaállítani.

 

A féltett kincsek a kiberbűnözök számára csak megszerzendő áru, amit tovább lehet értékesíteni, kijátszani. Sok esetben blokkolhatják az online pénzügyi hozzáférést, mely komoly anyagi kárral jár, hiszen csak egy bizonyos össze kifizetése után jut hozzá ismét a tulajdonos.

 

Fontos, hogy a userek valamilyen védelmi megoldást alkalmazzanak, ám számos korábbi kutatás bizonyította már, hogy a mobileszközök védelme még korántsem olyan természetes, mint egy számítógép esetében. A legtöbben nem érzik ennek szükségét, csak miután megtörtént a baj.

 

Védelem az ismert fenyegetések ellen

 

Ha már védjük eszközeinket, tegyük ezt körültekintően. Íme egy megoldás.

 

A Kaspersky egy olyan megoldást fejlesztett ki, amely az összes ismert számítógépes fenyegetés ellen védelmet nyújt. Nem csupán a kártevőkkel szemben véd, de online banki szolgáltatásokhoz is biztonságos hozzáférést kínál, így az adatok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

 

A Kaspersky Internet Security  Multi - Device teljes körű védelmet biztosít a számítógépek mellett az okostelefonoknak és táblagépeknek, különféle operációs rendszereken. A megoldás számos technológiát egyesít az adathalászat, spamek és a pénzügyi támadások ellen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09