Keresik a közép-kelet európai régió legjobb női startupjait

forrás: Prím Online, 2014. február 22. 15:20

Józsefváros nemrég megnyílt vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ egyedülálló régiós versenyt indított útjára azoknak az ötletgazdáknak, startup vezetőknek és startup csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Az első közép-kelet európai női startup versenyre (www.ceews.com) azon startup csapatokat várják, amelyek a régióból indulva szeretnék meghódítani termék vagy szolgáltatás ötletükkel a világot.

Az ötletek tekintetében nincsen tematikai megkötés, és bár az eddigi hazai versenytapasztalatok főleg a mobil és biotechnológiai fejlesztéseket ösztönözték, számos sikeres, befektetést kapó ötlet valósult meg divat, művészet és gasztronómia területeken is. 

A jelentkezők közül a díjazottakat három körben  választják ki. Az első körös 20 projektet a régió legnépszerűbb startup “arcai” választják ki és értékelik szavazataikkal. A felkészülési hétre eljutó 5 csapatot már a VIP zsűri értékelése alapján választják ki. Ezek a csapatok március 24-én prezentálhatják ötleteiket a zsűri és más befektetői társaságok előtt, hogy elnyerjék a több mint 160 millió forint befektetési alap egy részét, a H13 éves- és féléves inkubációt, vagy további nemzetközi jelenléthez segítő startup konferenciatámogatásokat, és a felajánlott szolgáltatás- és termékajándékok valamelyikét. 

Óriási befektetési összegek, nagy nyeremények várnak a legtehetségesebb női vállalkozókra az első CEE Women Startup versenyen a H13-ban. A verseny létrehozói bíznak benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeiről egyaránt. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, egyrészt azért, hogy a nők- a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként- tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva társaikat a globális piacok meghódításában. Másrészt, hogy igazi kuriózummal szolgáljanak a régió startup ökoszisztémájának szereplői számára.


Így mindenképp érdemes meglátogatni és nyomon követni a verseny eredményeit a www.ceews.com weboldalon.

Kulcsszavak: start-up nők pályázat

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újdonságokkal tér vissza a Schneider Electric „zöld” versenye

Ismét meghirdette „Sustainability Impact Awards” pályázatát a Schneider Electric, a tavalyi első kiíráshoz képest számos újdonsággal. A fenntarthatósági törekvések megvalósításában és támogatásában élen járó vállalkozások pályázatait 2023. november 17-ig várják a szervezők, a globális győzteseket pedig jövő tavasszal hirdetik ki.

2023. augusztus 24. 17:50

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

Ezek Európa legjobb fenntarthatósági startupjai

Idén tavasszal az EIT InnoEnergy együttműködésben a Vestbee-vel elindította a Hello CleanTech kezdeményezést azzal a céllal, hogy támogassák a zöldebb, fenntarthatóbb és szén-dioxid-mentesebb jövőt szorgalmazó induló vállalkozásokat. A pályázók a megújuló üzemanyagoktól, a zöld hidrogéntől kezdve az élelmiszer-értéklánc dekarbonizálásán át a körforgásos gazdaságot támogató javaslatokig számos ötletes megoldást mutattak be, amelyek közül a kiválasztottak segítséget kapnak a vállalkozásuk felépítéséhez, a javaslatuk kidolgozásához, teszteléséhez, illetve a továbbfejlesztéshez szükséges infrastruktúra kialakításához.

2023. június 28. 12:49

Kihirdették a Vodafone Digitális Díj nyerteseit

A Vodafone Magyarország Alapítvány ötödik alkalommal adta át a legjobb digitális innovációknak járó elismerést, az összesen 15 millió forint értékű díjazással járó Vodafone Digitális Díjat. Az innovációs pályázatra idén 107 pályamunka érkezett, a zsűri három kategóriában – KKV Digitalizáció, Fintech, Fenntartható Energia – értékelte a pályázatokat. Ezen felül idén egy arra érdemes pályázó a Start It @K&H inkubációs programban fejlesztheti tovább megoldását, egy második különdíjast pedig a Vodafone Magyarország munkatársai választottak ki az indulók közül.

2023. június 14. 20:58

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap!

Okostelefon, tablet, laptop – eszközök, amelyek ma már elengedhetetlenek a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, vagy akár a munkakereséshez, a munkavégzéshez is. A szociálisan rászorulók azonban nehéz anyagi körülményeik miatt sok esetben nem rendelkeznek az élethelyzetüknek megfelelő informatikai eszközökkel, szoftverekkel. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap, amelynek forrásaira 2023. június 30-ig lehet pályázni.

2023. június 14. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38