Vezető hitelintézet erősíti a nemzeti mobilfizetést

forrás: Prím Online, 2014. február 25. 15:33

A közszolgáltatások mobilfizetésének minél szélesebb körű elterjedése érdekében, illetve a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer megvalósításával összefüggésben együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az OTP Bank.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer megvalósításának fontos részét képezi a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., és az OTP Bank között született szakmai partnerségre és a közszolgáltatások minőségét javító mobilfizetési megoldások fejlesztésére irányuló együttműködési megállapodás. A közszolgáltatások készpénzkímélő, felhasználóbarát fizetési lehetőségeit országosan egységes platformon keresztül biztosító Nemzeti Mobilfizetési Zrt., és a legnagyobb hazai hitelintézet együttműködése ugyanis az egyik stratégiai pillérét képezi az idén induló Nemzeti Mobilfizetési Rendszer okostelefonok térhódításával lépést tartó, bankkártya alapú szolgáltatásai fejlesztésének.


A megállapodás részeként a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az OTP Bank áttekintik a vállalataiknál keletkező, a mobilfizetés szempontjából releváns információkat és kialakítják közös és kölcsönös felhasználásuk módjait, valamint együttműködnek abban is, hogy egységes tartalmú, a mobilfizetés időszaki eredményeit bemutató kommunikációs anyagok kerüljenek publikálásra.


A különféle közszolgáltatásokhoz kapcsolódó mobilfizetési termékek tartalmát és formáját közös munkacsoport keretében határozzák meg, feldolgozzák a közös munka során keletkező infomációkat, illetve javaslatokat fogalmaznak meg és projekt terveket készítenek elő a megállapodásban megfogalmazott célok elérése érdekében.


„Örömmel kötöttük meg az OTP Bankkal azt a megállapodást, melynek keretében lehetőségünk nyílik a legnagyobb hazai hitelintézettel partnerségi kapcsolat kialakítására. Társaságunk az elmúlt hónapokban megkezdte a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer stratégiájának kialakítását, amelynek megvalósításába az OTP Bankon kívül más együttműködő feleket is be kívánunk vonni. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer első körben a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások mobilfizetését biztosítja országosan egységes platformon keresztül, így közeli terveink között szerepel a közösségi közlekedés mobilfizetésének megvalósítása is, amely a felhasználók számára nemzetközi mércével nézve is egyedülálló megoldást fog kínálni a magyarországi készpénzkímélő fizetési megoldások terén” – nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás