Windows Phone és Samsung SAFE eszközökre is elérhető a Kaspersky biztonsági megoldása

forrás: Prím Online, 2014. február 25. 17:12

A Mobile World Congressen jelentette be a Kaspersky Lab a Kaspersky Security for Mobile biztonsági megoldásának újításait. A vállalat üzleti mobil biztonsági megoldása támogatni fogja a Windows Phone okostelefonokat, azokat az eszközöket is, amelyek megfelelnek a Samsung SAFE mobil eszközöket érintő kritériumoknak.

 

A Gartner előrejelzése szerint 2014-ben már 1,9 milliárd mobiltelefont fognak forgalmazni, amely 5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ultrahordozható eszközök, a hagyományos tabletek, valamint a hibrid és clamshell eszközök 2014-ben a Gartner előrejelzése szerint 54 százalékos növekedést fognak elérni. Mivel a globális kereslet egyre magasabb a mobil-és hordozható számítástechnikai eszközök iránt, a Kaspersky Lab is egyre nagyobb léptekkel halad előre, ami a mobil biztonsági és felügyeleti megoldások kérdését illeti.

 

„Mivel a mobil eszközök megléte egyre jobban beleivódott az évek során a fogyasztók életébe és napról-napra az üzleti tevékenységekbe is, ezért a Kaspersky Lab folyamatosan azon dolgozik, hogy megállítsa a kiberbűnözők mobil eszközöket érintő támadásait. Az új Windows Phone okostelefonokat és a Samsung SAFE-t érintő támogatás mutatja elkötelezettségünket, hogy vállalati partnereink számára biztosítsuk a jövő mobil eszközeinek biztonságát.” - mondta Victor Yablokov, a Kaspersky Lab mobil termékcsaládjának biztonsági megoldásaiért felelős vezetője.

 

Windows Phone

 

A Microsoft mobil operációs rendszer mára a harmadik legnépszerűbb operációs rendszer mobil eszközökre, az Android, illetve az Apple iOS operációs rendszerek után. A piackutató vállalat, a Strategy Analytics elemzése szerint a Microsoft mintegy 36 millió eszközt szállított Windows Phone 8 operációs rendszerrel, amelyek most már minden vállalkozás számára elérhetőek lesznek, megfelelő mobil biztonsági védelemmel. Ezen vállalkozások számára, a Kaspersky Security for Mobile egyszerű kezelhetőséget és védelmet biztosít a web-alapú fenyegetések ellen.

 

 

A Kaspersky Security for Mobile minden Windows Phone 8 mobil eszköz számára biztonságos internetes böngészést és megfelelő védelmet biztosít a webes fenyegetések és adathalász támadások ellen. A Kaspersky Security for Mobile továbbra is támogatja az Exchange ActiveSync-t, valamint lehetővé teszi a rendszergazdák számára az egyéni biztonsági házirendek kezelését egyetlen egy központi konzolról. A Kaspersky Security for Mobile önálló alkalmazásként, valamint a Kaspersky Endpoint Security for Business keretén belül is elérhető.

 

Samsung – SAFE

 

A SAFE (Samsung for Enterprise) egy bizonyítvány, amely Samsung okostelefonokon és Samsung Galaxy Tab eszközökön érhető el, amely megfelel a rendszergazda hozzáférhetőségnek és a felügyeleti képességeknek. Általában ezek az eszközök támogatják a Microsoft Exchange ActiveSync képességeket, a VPN kapcsolatot, titkosítást, valamint a feljett MDM támogatást is. Kihasználva ezt a biztonsági környezetet a Kaspersky Security for Mobile kliens-oldali biztonsági és menedzsment funkciókat kínál, a rendszergazdáknak mélyebb szintű ellenőrzést lehetővé téve.

 

Az új funkciók a Kaspersky Security for Mobile következő verziójában lesznek elérhetőek, amely várhatóan 2014 áprilisában lesz megvásárolható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38