Melyik lesz az ország legjobb IT-csapata?

forrás: Prím Online, 2014. március 1. 09:51

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra.

A megmérettetés a leendő fiatal IT-szakembereknek szól, akik kellőképpen jártasak az informatikában, nem riadnak vissza a kihívásoktól, valamint kitartóan tudnak csapatban dolgozni. A verseny szervezői március 9-ig várják olyan 3 fős iskolai csoportok nevezését, melyeknek tagjai elmúltak már 17 évesek, de nem töltötték még be a 22-t, valamint jól ismerik a hálózatokat, a számítási felhő alapjait, a Windows és Linux rendszereket.Az izgalmas, 24 órás verseny hatalmas iparági támogatottsággal jött létre, olyan nagy márkák sorakoznak fel az INFOmaraton név mögött, mint a Cisco, a Dell, a Fujitsu, a HP, az Intel, a Microsoft vagy éppen a Samsung. Az összesen 30 támogatónak köszönhetően a versenyen való részvétel – csakúgy, mint az elmúlt években – ingyenes. A versenyző csapatoknak először március 13-án, egy online elődöntőben kell helyt állniuk, ezt követően pedig a legjobb 20 csapat április 25-26-án mérheti össze tudását, és küzdhet meg a „Magyarország legjobb IT bajnok csapata” címért.

„Az idei verseny lesz talán az eddigi legnehezebb, de megéri küzdeni. Az elődöntőből a döntőbe kerülő legjobb 20 csapat számára egy 2x1 napos szakmai konzultációt is tartunk Budapesten. Ezeken a szakmai napokon a különböző területekről érkező szakértőktől hangzanak el értékes szakmai információk a felhő technológiával, az IT biztonsággal, valamint a döntő feladataival, annak infrastruktúrájával kapcsolatban” – nyilatkozták a verseny szervezői.

Az értékes díjnyereményeken túl a fődíj is kecsegtető, hiszen a bajnokcsapat tagjainak idén lehetősége lesz részt venni a Las Vegasban tartandó HP Discover szakmai rendezvényen. Ezenkívül persze a döntőig azért is érdemes eljutni, mert a verseny egyes támogatói a legjobbakból választhatják ki leendő munkatársaikat. 

További információk a verseny honlapján: http://infomaraton.hu
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39