Az MVM arany SAP Quality Award díjat nyert

forrás: Prím Online, 2014. március 3. 08:40

Az MVM Csoport 2013 elején alakította át az egész vállalatcsoportra kiterjedő, egységes, átlátható, modern vállalatirányítási rendszerét a folyamatok átláthatóságának javítása és a költségek optimalizálása érdekében. A Társaságcsoport ezen SAP reimplementációs projektje a kelet-közép-európai régió nagy projektek kategóriában arany fokozatú díjat nyert el az SAP kiemelkedő minőségben megvalósított bevezetési projektek részére meghirdetett pályázatán, az SAP Quality Awards versenyen.

A projekt sikeres megvalósítása kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a vállalatcsoport gazdasági folyamatainak átláthatóvá tételével megalapozza a közelmúlt és a jövő stratégiai fontosságú bővítéseit. Az elmúlt majdnem két év során az MVM Csoport több száz munkatársa dolgozott a rendszer tervezésén, beállításán, tesztelésén, majd az üzemeltetés során a finomhangoláson. Munkájuk eredményeképp a pénzügyi és logisztikai funkciók több mint ezer felhasználó munkáját segítik.


Az új rendszer nem csupán a meglévő frissítése, hiszen az SAP megoldások bevezetésével párhuzamosan nem csak a beszerzési eszközrendszer, hanem maga a beszerzési folyamat is megváltozott az MVM Csoportnál. Hasonló módon csoportszintű egységes költségszámítási modellt vezetett be a társaságcsoport. Az MVM a rendszerintegrációs feladatok sikeres teljesítését követően a határidő és költségkereteket tartva zárta a projektet.


Az SAP ERP 6.0 bevezetés nem csupán új eszközt, hanem új szemléletet is jelentett az MVM Csoport életében. Az egységes vállalatirányítási rendszer megfelel a XXI. század követelményeinek, jelentősen javítja a pénzügyi és beszerzési folyamatok átláthatóságát, és optimalizálását.


 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

A játékipar és a VR hajtja a szórakoztató- és médiaipar fejlődését

A globális szórakoztató- és médiaipar tavaly ugrásszerűen fejlődött, meghaladva az általános világgazdasági növekedést. A 2020-as, világjárvány okozta 2,3%-os csökkenést követően a szektor bevételei 2021-ben erőteljesen, 10,4%-kal emelkedtek, 2,12 ezer milliárd dollárról 2,34 ezer milliárd dollárra. 

2022. június 30. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27