Elektronikusan is kérhetik számláikat az OTP SZÉP kártyások

forrás: Prím Online, 2014. március 6. 14:22

Év elejétől az OTP SZÉP kártyával rendelkezők elektronikus formában is igényelhetik számláikat. A rendszert a NetLock fejlesztette, és segítségével az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben hozzájuthatnak számláikhoz, mivel a Pénztárszolgáltató honlapjára belépve bármikor letölthetik számláikat, az újonnan kiállított bizonylatokról pedig e-mailben kapnak értesítést.

Az OTP az önkéntes pénztárakra vonatkozó jogszabály változása és a megtakarítás miatt döntött úgy, hogy bevezetik az elektronikus számlázást a SZÉP kártya esetében. A NetLockkal már korábban is együttműködtek, és ahogy Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója kifejtette, „gyors és rugalmas hozzáállást tapasztaltunk a cégtől és a szakemberektől, ezért megalapozottnak tekintettük, hogy az elektronikus számlázási rendszer kialakításánál is erre a szakértelemre támaszkodjunk”.

 

A rendszerben a NetLock megoldása teszi lehetővé a PDF és XML fájlok tömeges aláírását, időbélyegzését és hitelesítését. A szoftver a törvény által előírt feltételeknek megfelelő hitelesítésre alkalmas, fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített időbélyegzéssel kiegészítve. A tömeges aláíró rendszerbe integrált, univerzális folyamatvezérlő segítségével komplett, hiteles elektronikus dokumentumkezelés valósítható meg.

 

 

A kép illusztráció

 

A hitelesítő infrastruktúra részeként a minősített időbélyegzési szolgáltatást szintén a NetLock biztosítja, rendkívül megbízható technológiai háttérrel, amely nemrégiben került a korábbinál fejlettebb környezetbe. A NetLock 2013 őszétől kezdve a Docler székházban folytatja tevékenységét, miután a cégcsoport a tavalyi év során száz százalékos tulajdonrészt szerzett a hitelesítés-szolgáltató vállalatban. Az új környezet jobb infrastruktúra használatát teszi lehetővé, ami minden eddiginél magasabb szintű szolgáltatásokat eredményez.

 

Csorbai Ádám, a NetLock Kft. projektvezetője elmondta, hogy az OTP-nél magas biztonsági követelményeknek megfelelő IT infrastruktúrával találkoztak, és hitelesítési megoldásukar maradéktalanul sikerült a rendszerbe integrálni, megfelet az ebből fakadó elvárásoknak.


 

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás