Drónokkal küzdenének a légszennyezettség ellen Kínában

Czipperer Dia, 2014. március 6. 15:18

Kínában az elmúlt időben a légszennyezettség mértéke elérte az emberi egészségre is káros kritikus szintet. A kormány azonban megtalálta a módját, hogy küzdjön ellene. Drónok segítségével javítanának a helyzeten.

Képeken is jól látszik, hogy egyre aggasztóbb a légszennyezettség a kínai városokban. Olyan, mintha az ország felhőbe burkolózott volna. Úgy tűnik, a kormány megtalálta a megoldást. A The South China Mornig Post ír arról, hogy drónokat küldenének a légtérbe, ahol ezek olyan vegyszert permeteznének szét, amely megfagyasztaná a szennyező anyagokat, így azok a földre esnének, ahol azután eltakarítanák őket.

 

 

Állítólag ezek a drónok több mint 700 kilogramm vegyszert tudnak magukkal vinni, ami azt jelenti, hogy körülbelül 5 kilométeres hatósugarú körben képesek megfagyasztani a szennyező anyagokat. 

 

A drónok bevetését azután jelentették be, miután Li Keqiang, Kína miniszterelnöke tegnap elmondta,hogy hadat üzennek a légszennyezésnek, amely már az emberi egészségre káros méreteket öltött.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Kína drónokat vet be ilyen célra, viszont a korábbi modellekhez képest ezek az eszközök sokkal könnyebben kezelhetők, olcsóbb a fenntartásuk, és több terhet képesek magukkal vinni.

 

Ma Yongsheng, a drónok gyártásáért felelős vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy ezek a szerkezetek hosszabb távon nem csak a légszennyezés ellen, de a katasztrófa elhárításnál illetve vetőmag elszórásánál is használhatók, mivel képesek nehéz rakományokkal magukkal vinni.

 

Forrás: TheVerge.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01