Már jövőre a táblagépek uralhatják a piacot

Czipperer Dia, 2014. március 7. 11:22

Az IDC legújabb jelentése szerint a mostani trendeket figyelembe véve már nem kell olyan sokat várni, akár már jövőre a tabletek kerekedhetnek felül a PC-kkel vívott „küzdelemben”.

Az IDC legfrissebb adatai szerint az amerikai felnőtt lakosság 42%-ának már van táblagépe, és előrejelzéseik szerint jövőre a PC-k eladási mutatóin is felülkerekedhetnek. Igaz, hogy a táblagép piac növekedési üteme lassul, viszont PC eladásai nagyobb mértékben csökkennek.

 

Az adatok szerint világszerte 6%-os csökkenés várható idén a PC-ket tekintve, 2018-ig pedig tovább hanyatlik az ágazat, egyedül a feltörekvő piacokon tapasztalható majd csekély növekedés.

 

A Statista adatai is ezt igazolják számunkra. Becsléseik szerint jövőre már világszerte több táblagép fogy majd, mint PC, 2018-ra pedig már jelentős fölénnyel vezetnek majd a tabletek, miközben a PC-piac – beleértve az asztali gépeket és laptopokat – egyre inkább lefelé ívelő pályán halad.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

2021. szeptember 20. 15:59

Az ABB olaszországi gyárából többé nem kerül ki hulladék a lerakóba

Az ABB frosinonei (Olaszország) Smart Power gyártóüzemében sikerült elérni, hogy az üzem területéről egyáltalán ne kerüljön ki hulladék a lerakóhelyre, és mindezt 14 évvel az Európai Unió körforgásos gazdaságról szóló csomagjában rögzített 2035-ös céldátum előtt, melyhez legfeljebb 10%-nyi lerakóba kerülő hulladékmennyiség van kötve.

2021. szeptember 20. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46