Az Eaton 9PX UPS támogatja a párhuzamos üzemmódot

forrás: Prím Online, 2014. március 7. 13:25

Az Eaton energiagazdálkodással foglalkozó vállalat bejelentette a párhuzamos üzemmódot  a 9PX UPS energiatakarékos szünetmenteseknél az Európa, Közel Kelet és Afrikai (EMEA) régióban. Az új fejlesztésnek köszönhetően az IT vezetők és rendszergazdák most még több eszköz biztonságos áramellátását tudják biztosítani.

Az Eaton megoldásának köszönhetően kisebb adatfeldolgozó központokban, ipari és orvosi területeken egyaránt lehetőség nyílik még több eszköz biztonságos áramellátára – két darab 9PX UPS-t használatával párhuzamos üzemmódban vagy redundáns rendszerként egy második eszköz telepítésével. Lehetőség van arra is, hogy konfiguráljunk két darab 9PX-et párhuzamosan kapcsolva úgy, hogy automatikusan képesek legyenek átváltani redundáns és teljesítménynövelt üzemmód között, a terhelési szinttől függően.

 

Az 9PX UPS egyedülálló Eaton Hot Sync technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a párhuzamosan üzemmódot az egységek közötti közvetlen kommunikáció hiányában is. Kiküszöböli a párhuzamos konfigurációban a master-slave technológia miatt előforduló egyedi hibapontot, így a rendszer jelentősen magasabb szintű rendelkezésre állást biztosít.

 

9PX UPS
 

Ehhez az üzemmódhoz a  9PX szünetmenteseknél az Eaton kétfajta ModularEasy egységet ajánl: egyet az 5-6 kVA-os teljesítményű szünetmentesekez, egy másikat pedig a 8 - 11 kVA-es UPS-ekhez. A Modular Easy a két UPS modul között összeköti az szünetmentesek be-, és kimeneti csatlakozásait, valamint tartalmaz egy beépített szerviz bypass kapcsoló funkciót is. A ModularEasy egységek önállóan is rendelhetőek meglévő berendezésekhez utólagos telepítéssel, vagy megvásárolható komplett csomagként is, amely magában foglalja a két UPS-t, egy ModularEasy-t, két hálózati kártyát és a szükséges tartozékokat.

 

Az új 9PX szünetmenteseket párhuzamos üzemmódra kész állapotban szállítják idén április közepétől. Ha a már meglévő UPS-nél szeretnénk párhuzamos üzemódot megvalósítani, csak egy egyszerű firmware frissítésre van szükség.

 

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59