Keresik a legjobb hazai felhő-szolgáltatókat

forrás: Prím Online, 2014. március 8. 11:39

Idén is keresi a legjobb hazai cloud szolgáltatókat és vállalati felhasználókat a EuroCloud Magyarország Egyesület: a Hungarian Cloud Award 2014 díjakra vonatkozó pályázatokat április 15-ig várják, a nyerteseket pedig április 29-én mutatják be ünnepélyes díjátadó keretében.

A EuroCloud Magyarország Egyesület - az európai EuroCloud Europe szervezet hazai tagszervezete - 2011-ben jött létre Magyarországon. Az egyesület célja a cloud computing technológiák és üzleti modellek hazai piacon történő népszerűsítése. A EuroCloud Magyarország Egyesület fontos feladatának tekinti a kiemelkedő hazai cloud megoldások és szolgáltatások elismerését és díjazását, valamint annak lehetővé tételét, hogy a leginnovatívabb szolgáltatók az európai porondon is bemutatkozhassanak.


A EuroCloud Magyarország Egyesület a 2012-ben sikeresen lebonyolított European Cloud Award versenyt követően - több elismert szakmai partnerszervezettel együttműködve - ismét meghirdeti a Hungarian Cloud Award 2014 díjakra vonatkozó pályázatot. A 2014-es pályázat kiemelt témái az innováció, illetve a kiberbiztonság.


A EuroCloud Magyarország – összhangban az európai szintű pályázati rendszerrel – a Hungarian Cloud Award 2014 pályázatot az alábbi kategóriákban hirdeti meg:

1.    Best Cloud Player
Ez a díj azt a pályázót illeti, akinek a legnagyobb hatása volt 2013-ban a magyarországi cloud ökorendszer, illetve a magyar infokommunikációs piac egészére, tevékenysége a legnagyobb változást generálta, cloud terméke vagy szolgáltatása a fontos jellemzői és piaci fogadtatása tekintetében a legkiemelkedőbb volt. További fontos szempont az adott szolgáltatás partneri ökorendszerének összetettsége és együttműködési hatékonysága.
Együttműködő partner: Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)

2.    Best Cloud Startup
Ebben a kategóriában három évnél fiatalabb vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a speciális európai illetve régiós adottságokra építve, azokat továbbfejlesztve innovatív és jövőbe mutató cloud megoldással rendelkeznek. Az elbírálásnál a zsűri figyelembe veszi a megoldás üzleti szempontból vett életképességét, illetve azt, hogy az európai befektetői modell sikeressége szempontjából mennyire példaértékű. Lényeges szempont az is, hogy a nyertes mennyire válhat sikersztorivá, követendő példává.

3.    Best Private Sector Cloud Story
Ebben a kategóriában olyan esettanulmányokat várnak, melyek a versenyszférában működő cloud szolgáltatások alkalmazásának üzleti, gazdasági vagy egyéb előnyeit és értékeit mutatják be. A szolgáltatás kiemelkedő minősége mellett, fontos szempont az ügyfelek számára biztosított kézzelfogható és mérhető előnyök bemutatása, valamint az alkalmazott kereskedelmi és marketing módszerek újszerű és egyedi jellege.
Együttműködő partner: Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ)

4. Best Public Sector Cloud Story

Ebben a kategóriában olyan esettanulmányokat várunk, melyek közszférában működő cloud szolgáltatások alkalmazásának üzleti, gazdasági vagy egyéb előnyeit és értékeit mutatják be. Olyan modern, hatékony, ügyfélközpontú, agilis szolgáltatásokat keresünk, amelyek az európai közszféra fejlesztési modellnek leginkább megfelelőek, és példamutatóak, irányadóak európai viszonylatban is. A szolgáltatás kiemelkedő minősége mellett fontos szempont az állampolgárok vagy intézmények számára biztosított kézzelfogható és mérhető előnyök bemutatása, a fejlesztésekre fordított európai források hatékony felhasználásának bemutatása.
Együttműködő partner: Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér)

5. Future Digital Business (Best Cloud User)
Az európai EuroCloud Award pályázati lehetőségekkel összhangban külön pályázati kategóriát írunk ki cloud szolgáltatások felhasználói számára. Olyan felhasználók pályázatát várjuk, akik sikeresen bevezettek és már legalább 6 hónapja szerződéses keretek között használnak egy hazai szolgáltató által biztosított cloud szolgáltatást és ez jelentős, a költséghatékonyságban vagy versenyképességben kimutatható előnyöket biztosított a vállalatuk számára.

6. Különdíj: Best Cloud Security Concept
Ebben a kategóriában olyan koncepciókat, illetve termékeket díjazunk, amelyek európai viszonylatban is kiemelkedő biztonságot nyújtanak a felhasználók számára cloud környezetben.

7. Különdíj: Best Cloud Competence Center
Olyan állami, egyetemi, vállalati és egyéb K+F központok, illetve csapatok jelentkezését várjuk, amelyek cloud fejlesztésekkel foglalkoznak. A pályázatban a jelentkezőktől azt kérjük, hogy az eddigi tevékenységüket, valamint a megvalósult és fejlesztési fázisban lévő projektjeiket mutassák be.

Pályázatot nyújthat be az első négy kategóriában bármely vállalat, amely Magyarországon folytat üzleti tevékenységet és cloud szolgáltatások nyújtásával és értékesítésével foglalkozik, illetve a Future Digital Business (Best Cloud User) kategóriában bármely Magyarországon bejegyzett vállalat, amely saját célra bevezetett és aktívan használ cloud szolgáltatást. A Best Cloud Startup kategóriában csak a 2011-ben vagy azt követően alapított cégek indulhatnak.

A pályázatokat angol nyelven, online lehet benyújtani, legkésőbb 2014. április 15-én éjfélig. A részletes pályázati kiírás, illetve a pályázati feltételek itt találhatók: http://eurocloud.hu/hungarian-cloud-award-2014


A pályázatok a EuroCloud Magyarország Egyesület által felkért – neves szakértőkből, üzletemberekből és véleményformálókból álló – bírálóbizottság elé kerülnek, akik értékelik a pályázatokat és döntenek a 2014 EuroCloud Award díjak odaítéléséről.


A Hungarian Cloud Award 2014 díjak átadására 2014. április 29-én 16 órai kezdettel, a Demola Budapestben (http://www.demola.hu) megrendezendő Hungarian Cloud Award 2014 díjátadón, a hazai cloud iparág és a sajtó képviselőinek jelenlétében kerül sor. A díjazott pályázók nevét a EuroCloud Magyarország Egyesület a különböző kommunikációs csatornákon teszi közzé. A Hungarian Cloud Award díjazottak meghívást kapnak és pályázhatnak a European Cloud Award díj elnyeréséért. A hazai nyerteseknek a EuroCloud Magyarország Egyesület kifizeti a European Cloud Award díjra történő pályázat nevezési díját.


 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38