A török miniszterelnök betiltaná a Facebookot és a YouTube-ot

Czipperer Dia, 2014. március 10. 16:43

Tayyip Erdogan, török miniszterelnök betiltaná az országban a YouTube videómegosztó oldalt, valamint a népszerű közösségi médiumot, a Facebookot is. Erről az elképzelésről egy televíziós műsorban beszélt.

Töbek között a Reuters is közzétette azt a videófelvételt, amelyben a török miniszterelnök, Tayyip Erdogan beszél arról, hogy blokkolná Törökországban a Facebookot és a YouTube-ot.

 

 

A miniszterelnök a politikai ellenségeit visszaéléssel vádolja, méghozzá a közösségi oldalakon, ahol koholt üzeneteket hirdetnek, és le akarják őt járatni.

 

Nem titok, hogy az ellenzék a miniszterelnök lemondását követeli korrupt cselekedetei miatt, melyeket az internetre felkerült videó- és hangüzenetekkel igyekeznek alátámasztani. Az elmúlt napokban több állítólagos telefonbeszélgetés is kiszivárgott, melyeket ő koholt hangfelvételnek tart, és szerinte Fethullah Gulen lelkész áll az anyagok mögött.

 

Ahogy fogalmazott, már döntöttek ebben a témában. Nem hagyják, hogy a nemzetük ki legyen szolgáltatva a YouTube-nak és a Facebooknak. A lehető legerősebb módon teszik meg a szükséges lépéseket.

 

A változások akkor lépnének életbe március végén, ha Erdogan és pártja megnyeri a választásokat (március 30.), ha pedig ez nem történik meg, hajlandó távozni a politikai életből.

 

Forrás: TheGuardian.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27