A török miniszterelnök betiltaná a Facebookot és a YouTube-ot

Czipperer Dia, 2014. március 10. 16:43

Tayyip Erdogan, török miniszterelnök betiltaná az országban a YouTube videómegosztó oldalt, valamint a népszerű közösségi médiumot, a Facebookot is. Erről az elképzelésről egy televíziós műsorban beszélt.

Töbek között a Reuters is közzétette azt a videófelvételt, amelyben a török miniszterelnök, Tayyip Erdogan beszél arról, hogy blokkolná Törökországban a Facebookot és a YouTube-ot.

 

 

A miniszterelnök a politikai ellenségeit visszaéléssel vádolja, méghozzá a közösségi oldalakon, ahol koholt üzeneteket hirdetnek, és le akarják őt járatni.

 

Nem titok, hogy az ellenzék a miniszterelnök lemondását követeli korrupt cselekedetei miatt, melyeket az internetre felkerült videó- és hangüzenetekkel igyekeznek alátámasztani. Az elmúlt napokban több állítólagos telefonbeszélgetés is kiszivárgott, melyeket ő koholt hangfelvételnek tart, és szerinte Fethullah Gulen lelkész áll az anyagok mögött.

 

Ahogy fogalmazott, már döntöttek ebben a témában. Nem hagyják, hogy a nemzetük ki legyen szolgáltatva a YouTube-nak és a Facebooknak. A lehető legerősebb módon teszik meg a szükséges lépéseket.

 

A változások akkor lépnének életbe március végén, ha Erdogan és pártja megnyeri a választásokat (március 30.), ha pedig ez nem történik meg, hajlandó távozni a politikai életből.

 

Forrás: TheGuardian.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlett kijelzős képességekkel erősíti meghatározó szerepét az LG a tévés piacon

Az LG Electronics (LG) az új OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell készülékeivel az eddigi legimpozánsabb prémium kategóriás tévépalettáját mutatja be. A sorozat 48C1 modellje elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díjat, de az online megrendezett eseményen számos további LG televízió is elismerésben részesült. Az LG prémium tévéi idén kívül-belül megújultak: az új OLED képernyő mellett bekerült a kínálatba a Quantum NanoCell színtechnológiát mini LED háttérvilágítással ötvöző, így pontosabb színvisszaadásra és nagyobb kontrasztarányra képes, továbbfejlesztett LCD panelstruktúra — azaz a QNED Mini LED —, továbbá a frissített, mesterséges intelligenciával felvértezett processzor, de megújult a webOS felhasználói felület és a dizájn is.

2021. január 17. 16:55

Több mint 25 millió tévét adott el 2020-ban a Hisense

Zászlóshajó termékét, a lézertévét helyezi előtérbe 2021-ben a kínai Hisense. A vállalat az első online megrendezett CES keretében bejelentette, hogy idén a TriChroma lézertévék széles választékát tervezi piacra dobni. A Hisense tavaly több mint 25 millió eladott készüléket tudhatott magáénak világszerte, amely után ígéretes piaci részesedést prognosztizál 2021-re is és a magyar piacon is számos újdonságot készül bemutatni idén.

2021. január 17. 14:29

Öt egészségügyi fejlesztés, amelyre érdemes figyelni 2021-ben

Az EIT Health minden évben több mint 120 olyan csapatot támogat Európa-szerte, amelyek progresszív eredményeket érnek el az egészségügyi innováció területén Európa fejlődő régióiban, többek között Magyarországon is. Öt olyan innovációt mutatunk most be, amelyek az elkövetkező években nagy hatással lehetnek majd az orvostudomány és az egészségügy jövőjére.

2021. január 17. 11:40

Több mint félmillióval kevesebb gépet kezelt tavaly a HungaroControl

Közel hatvan százalékkal esett vissza a HungaroControl légi navigációs szakemberei által kezelt repülőgépforgalom 2020-ban, a koronavírus-járvány következtében. A jelenleg elérhető optimistább előrejelzések szerint legkorábban három év múlva térhet vissza a hazai légi közlekedés a 2019-es szintre.  

2021. január 17. 09:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás