Mikor hal meg a Facebook? Maximum, ha öngyilkos lesz…

forrás: Prím Online, 2014. március 13. 13:10

Több mint 300 fő részvételével zajlott az AllThingsFacebook konferencia, amelyet a Facebook hivatalos partnerrendezvényeként a Thinkdigital Hungary rendezett a Médiapiac.commal együttműködésben.

Több mint 300 szakmabeli részvételével zajlott március 6-án az AllThingsFacebook Budapesten, a Lurdy Moziban. Megtudhattuk: a Facebook él és virul, túlzóak tehát a hírek a közösségi hálózat haláláról, ugyanakkor a platform okos használatához még hosszú edukációs folyamat vezet. Jó és tanulságos példák azonban már most is vannak: ezt mutatták meg az elhangzott esettanulmányok, illetve ezért oszthatta ki a Thinkdigital és a Facebook a leginspirálóbb Facebook-kampánynak járó, félmillió forint értékű díjat.

 „A konferenciát, ahogyan előtte jeleztük is, tudásmegosztó platformnak szántuk, és utólag is azt látjuk, hogy ez egy jó cél volt. A tanulás igényét mutatja, hogy a résztvevők több mint fele márkatulajdonosi oldalról érkezett, míg az ügynökségek között egyaránt találtunk kis, lokális és nagy, nemzetközi szereplőket, média-, kreatív- és PR-ügynökségeket egyaránt” – mondta Szabó Ákos, a Thinkdigital magyarországi vezetője, a konferencia főszervezője.

 

Az AllThingsFacebook előadói között szerepelt Sebastian Szmigielski, a Facebook ügynökségi kapcsolatokért felelős regionális vezetője, aki a Facebookról, mint performance marketing eszközről beszélt. Mint elmondta: a Facebook nem Google, azaz nem érdemes az utóbbinál megszokott stratégiákat erőltetni, ha performance szemlélettel kívánunk megjelenni a közösségi hálózaton. Az általa mutatott magyarországi adatok szerint a Facebookon átlagos elérése a 18-34 évesek körében főműsoridőben vetekszik a hazai televíziók összelérésével. (Forrás: Nielsen Közönségmérés, Facebook. A vizsgált időszak: 2013 december 9-15).

 A pályafutása során számos nemzetközi díjat nyert Ryszard Sroka, a Facebook kreatív stratégája a kampányokban rejlő kreatív potenciált mutatta be gyönyörű példákon keresztül, ismét megerősítve azt, hogy a közösségi hálózat mára nem egy egyszerű PPC-platform.

 

Ez utóbbit Báder Szabolcs, a Brightly üzletfejlesztési vezetője is megerősítette: szemkamerás kutatásuk eredménye szerint a felhasználók leginkább a hírfolyamra és a kilépő oldalon elhelyezett hirdetésekre figyelnek. Utóbbival kapcsolatban a jófogás.hu kampányát vizsgálva 95% reklámvisszaidézési arányt mértek. Exkluzív kutatást hozott a konferenciára Kurucz Imre is: az NRC azt vizsgálta, miért fészbukoznak a felhasználók, illetve miképpen viselkednek a márkákkal és a hirdetésekkel kapcsolatban.


A konferencia előadója volt „Lefti”, a Mercedes hajdani első közösségi média menedzsere, aki mostanra saját tanácsadó cégét irányítja, illetve Matt Owen, az Econsultancy közösségimédia-vezetője.

 


   
Az esemény zárásaként Sebastian Szmigielski és Szabó Ákos átadták a leginspirálóbb Facebook-kampánynak járó díjat (képünkön), melyet az Intren nyert az Extreme Digital számára készített aktivitásával.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Hogyan változnak az utazási szokások 2024-ben?

2024 egyik nagy kérdése, hogy vajon átalakítja-e az utazási szokásokat az autósokat érintő számos módosítás. Jövőre jön az egynapos autópálya-matrica, megszűnik a B2-es (buszos) díjkategóriájú matrica, bővül a fizetős utak listája, drágul az úthasználat, mindezen túl pedig emelkedtek a közigazgatási- és szabályszegési bírságok, illetve a benzin ára is. 

2023. október 2. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38