Okos tulajdonságokkal érkezik hozzánk is az LG robotporszívója

forrás: Prím Online, 2014. március 17. 12:56

Az LG legújabb HOM-BOT SQUARE robotporszívója a hazai piacon is bemutatkozik. A készülék legfőbb újítása négyszögletes formája, amelynek köszönhetően hatékonyan kitakarítja a sarkokat is, ráadásul a készülék megjegyzi a takarítási előzményeket, így képes ugyanott folytatni a munkát, ahol befejezte.

Az LG robotporszívója a Corner Master funkciónak köszönhetően eredményesen és hatékonyan takarít. A Corner Mastert a két hosszú kefe, a sarokészlelő érzékelő és a takarítóeszköz különleges formája együttesen alkotja. A készülék szögletes formájával és a korábbi modellnél másfél centiméterrel hosszabb, átalakított keféivel a legszűkebb sarokból is képes eltávolítani a port és a szennyeződéseket. A sarokészlelő érzékelők lehetővé teszik a porszívó számára, hogy pontosan érzékelje, hol jár a lakásban, és ezek utasítják, hogy forduljon el, amikor elérte a helyiség szélét.A robotporszívók általában egyetlen kamerával működnek, de a HOM-BOT SQUARE robotporszívót két, továbbfejlesztett Dual Eye 2.0™ kamerával látták el az intelligensebb, gyorsabb és hatékonyabb takarítási teljesítmény érdekében. A másodpercenként számos képet készítő alsó és felső kamera végigpásztázza a plafont és a padlót, akár sötétben is. A  készülék ezen adatok alapján készít magának térképet a helyiségről, miközben több érzékelő 180 fokos látómezőben észleli az akadályokat, majd rögzíti azok helyét az ütközésmentes működéshez. A HOM-BOT SQUARE tanulási funkciójának (Learning Function) köszönhetően képes felismerni azokat a területeket, ahol korábban már takarított. Így könnyebben vissza tud emlékezni a tárgyak elhelyezkedésére, illetve érzékeli, ha egy terület már tiszta, így időt és energiát takarít meg.

A rendkívül alacsony, 60 dB-es zajszint azt jelenti, hogy a porszívó nem zavarja a tévéző, telefonáló vagy az alvó családtagokat. Az alig 89 mm magas készülék könnyedén manőverez a lakásban, a legtöbb ágy, kanapé és más nagyobb méretű bútordarab alá is probléma nélkül befér.


Az LG HOM-BOT SQUARE nagy kapacitású, egyszerűen kivehető porgyűjtőjének köszönhetően a takarítás kényelmesebb, ritkábban kell a tartályt üríteni. Más robotporszívóktól eltérően, ahol a porgyűjtő oldalt található, ez a készülék tetején helyezkedik el, így könnyebben kivehető. A nagyobb HEPA 11 szűrő precízebben szűri meg a levegőben található port és segít megszüntetni a kellemetlen szagokat a lakásban. A Turbo üzemmóddal manuálisan állítható be a porszívó a padló jellemzőihez igazodva, míg a Smart Turbo üzemmód automatikusan észleli, hogy milyen típusú a padlófelület, és a beállítást az optimális teljesítmény érdekében ennek megfelelően módosítja.

A takarítási előzmények (Cleaning History) funkciónak köszönhetően lemerülés esetén a robotporszívó megjegyzi, hol hagyta abba a padló takarítását, és miután visszatért töltőállomására és akkumulátora feltöltődött, ugyanonnan folytatja a munkát.

A felhasználókat egy sor egyéb kényelmi funkció is segíti, például a hangtájékoztató funkció, több mint 90 féle üzenettel. Az LG Smart Diagnosis™ funkciója nagy mértékben megkönnyíti a hibaelhárítást, és szinte azonnal figyelmezteti a felhasználót az esetleges apróbb problémákra, lehetséges megoldásokat is felajánlva. A továbbfejlesztett akkumulátor több energiát képes tárolni, így hosszabb működésre képes.

A hagyományokkal szakító, négyszögletes formájú LG robotporszívó világszerte számos elismerést és méltatást kapott — egyebek mellett például az iF Design Award díjat és a Good Design pecsétet is elnyerte.


Az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívó kétféle felszereltséggel és kétféle színben, piros és fekete-piros színekben érhető el. A HOM-BOT SQUARE ajánlott bruttó fogyasztói árai: piros színben 169 000, fekete-piros színben pedig 149 000 forint.

 

Főbb termékjellemzők:


·    Corner Master funkció
·    Dual Eye 2.0™ kamerarendszer
·    Easy-out Dust Bin portároló
·    Zajszint: 60 dB
·    HEPA 11 szűrő
·    Smart Turbo üzemmód
·    Tanulási funkció
·    Hangtájékoztató funkció
·    Tartós akkumulátor
·    Intelligens vezérlés
·    Takarítási előzmények tárolása
·    Smart Diagnosis™ diagnosztika
·    Szoftverfrissítési lehetőség


 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38